Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YUNAN SAVUNMA BAKANININ KÜSTAHLIĞI

YUNAN SAVUNMA BAKANININ KÜSTAHLIĞI


Biliyorsunuz Yunanistan 18 adamızı istila etti. Bunların bu istilasına karşı iktidardan tek kelime ile dahi bir şey söylenmedi. Adamlar o adaları silahlandırdılar. Kilise açtılar. Belediyelik kurdular. Sık sık bu adalara genelkurmay başkanları ve başbakanları gelip teftiş ettiler. Piknik dahi yaptılar. Kuzu çevirdiler. Bunlar basında defalarca yer aldı. Hâlbuki bu adaların silahlandırılması Lozan anlaşmasına göre yasaktı. Bu adalar bizim sınırlarım içerisinde olmasına rağmen istila ettiler. Lozan anlaşmasına göre bu adaların silahlanması yasak olmasına rağmen silahlandırdılar. Bizim iktidardan ne bir ses, ne bir nefes çıkmadı. Biz milliyetçiyiz diyen iktidar bu vatan topraklarının elimizden çıkıp gitmesine hiç tepki göstermedi. Göstermediği gibi tek kelime dahi olsa bir şey söylemediler.

2018 bütçe görüşmelerinin mecliste görüşmelerinin başladığı gün. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mecliste yaptığı konuşmada iktidarı bu istila edilen 18 ada için eleştirdi. CHP genel başkanının bu eleştirisine cevap. Yunanistan savunma bakanından küstahça bir cevap geldi. Savunma bakanı Kammenos ?Sıkıyorsa gel de al? dedi. Bu küstahça cevaba iktidarın bir şey söylemesi gerekmez miydi? İktidardan yine ses çıkmadı. Böyle ülke menfaati olan şeylerde CHP genel başkanı hemen iktidarın yanında yer alıyor. Fakat bu adalar için. Yunanistan savunma bakanının küstahça açıklamasına maalesef iktidar hiçbir şey söylemedi. Elbet bir gün bu Yunanistan savunma bakanı Kammenosun bu küstahlığına cevap verecek birisi gelecektir. Sıkıyor mu? Sıkmıyor mu sana o zaman gösterirler. Maden sıkıyordu da Kardak kayalıklarından arkanıza bakmadan niye kaçtınız? Bir gün bir vatansever gelecek söke söke o adaları geri alacağımızdan emin olun.  Keser döner sap döner. Devran döner devir döner. Bir gün bunun hesabını soracak biriside çıkacaktır.

Bu Yunanistan savunma bakanına cevap CHP genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmazdan geldi. ? Yunanistan savunma bakanı sözlerini dikkatli kullansın? dedi ve ilave etti. ?Meydanı boş bulan bu adam söylemleri ile bizi tehdit etmeye kalkıyor. Bilsin ki hiç ummadığı bir anda kafasına balyozu yer. Geçmişe bakarsa bunun örnekleri görür. Egedeki topraklarımıza sahip çıkarak Türkiye´nin sabrını test etmesin? diye karşılık verdi.

Bütçe görüşmelerinin başlaması ile Kemal Kılıçdaroğlu bu olayı gündeme getirdi. Bu gündeme getirilen 18 ada için mecliste iktidar tarafından. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na nasıl bir cevap verildi. Bunu merak ediyorum! Zannedersem iktidar yine sessiz kaldı. Hadi CHP genel başkanına cevap vermediniz. Hiç değilse Yunanistan savunma bakanının Kılıçtaroğluna küstahça verdiği cevaba iktidar olarak cevap verseydiler. Onu da yapamadılar. Bu 18 ada aralıklarla Yunanistan tarafından istila edildi. İktidarın istila edilen adalar hakkında tek kelime söylediği vaki değil. Hiç değilse iktidarı ile muhalefeti ile milli konularda birlik beraberlik içersinde olduğumuzu dosta düşmana göstermek için. Bu küstah savunma bakanına iktidar cevap verebilseydi. Onu da yapmadılar. Açıkçası iktidar bu istila edilen 18 ada için kınlı dahi kıpırdatmıyor. Böyle onlunca sizin aklınıza ne geliyor?  Benim aklıma gizli bir anlaşma ile bu adalar Yunanistan´a satıldı mı? Dikkat ederseniz daha önce Türkiye´yi bu adalar için test etmeye kalkıştılar.  Kadak kayalıklarına bayrak diktiler. O dönemin başbakanı Tansu Çiller ?Ya o bayrak oradan inecek. Ya da bu asker oraya gidecek? dedi. Arkalarına bile bakmadan kaçtılar. Baktılar ki pabuç pahalı çareyi kaçmakta buldular. Ordu PKK ile uğraşırken bir de Suriye meselesi ortaya çıkınca. Ordu onlarla uğraşırken Yunanistan ilk adayı istila etti. Baktılar Türkiye´den ses çıkmıyor. Kısa Aralıklarla 5-6 adayı istila ettikten sonra bu istila ettikleri adaları silahlandırmaya başladılar. Türkiye´den ses seda çıkmayınca, kısa sürede 18 adayı istila ettiler. Bu adaları tek tek silahlandırdılar kiliseler yaptılar. Babalarının malı gibi kullanmaya başladılar. 18 adaya çıkıncaya kadar ve silahlandırılıncaya kadar iktidardan. Ses seda çıkmadı. Yukarıda benim aklıma gizlice satıldı mı? Acaba diye geliyor dedim. Bunu ancak bu iktidar gittikten sonra gelecek iktidarlar Yunanistan´dan bunun hesabını mutlaka soracaklardır. O zaman bu adaları istila ederken neden ses çıkarılmadığı da ortaya çıkacaktır. Allah nasip ederde sağ olursam. Gelecek iktidarlara bu konuyu mutlaka hatırlatacağım. Burada köşemde yazarak değil. Bizzat gidip ilgili makama anlatacağım. Açıkçası bu işin takipçisi olacağım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22- 12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44