Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ZAMLAR EL YAKACAK

ZAMLAR EL YAKACAK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ekim ayı başında elektrik ve doğal gaza zam yapıldı. Zamdan bir hafta sonra elektrik saatleri okundu. Faturalardan bütün millet şikâyetçi idi. Bu ay elektrik faturası yüksek geldi diye dertleniyordu. Eylül ayında kullanılan elektrikler zamlı fiyattan işlem gördüğünün kimse farkında değildi. Kurumlara vatandaşı soyduruyorlar. Senelerce yazdık telefon faturalarında ödediğimiz aylık ödenti haksızdır diye. Sesimizi duyan olmuyor. Telefonu hiç kullanma. Yine o aylık ücreti ödeme mecburiyetinde  kalınıyor. Hiçbir karşılığı olmayan ve geri dönüşü olmayan bir parayı ödüyoruz. İşlem görmeyen bu aylık ödemeden % 18 KDV ve % 15 iletişim vergisi ödemek durumunda kalınıyor. Bu para haraç gibi veriliyor. Bu vergileri parayı ödeyen değil. Parayı kasasına koyanın ödemesi gerekir. Haraç veren vergilerini de ödeme durumunda bırakılıyor. İktidar bu durumu biliyor. KDV ve iletişim vergisi alıyorum diye. Vatandaşın soyulmasına göz yumuyor.

İktidar zam yaparda belediye durumu belediyede suya % 50 zammı bindiriverdi. Geçtiğimiz senelerde belediye suya zam yaptı diye. Bu zam mahkemeye taşındı. Belediye iktidar partisinden değildi. Hemen mahkemeye gidenler oldu. Şimdi belediye iktidarın olunca geçen senelerde yapılan zam için. Mahkemeye koşanlar ortalıkta görünmüyor. Balıkesir de fazla su kullananlar cezalandırılacaklar. Beli bir metre küpten sonraki su kullananların faturası daha yüksek olacak.

2015 mali bütçesi yürürlüğe girdiğinde zam furyası geliyor. Vergiler, cezalar, harçlar zamlanacak. Ekim ayında % 9 zam gören doğal gaz yine zamlanacak. Çünkü kış mevsiminde vatandaş doğal gazla ısınacak. Bu da bayramlarda vatandaş hareket halinde olacağı bilindiği için. Akaryakıta yapılan zamlar gibi nasıl olsa ısınmak için doğal gazı kullanacak. Enflasyon iktidarın hedeflediğinden az gösterilecek. Böylelikle enflasyon farkı da ödenmeyecek.  İktidarlar neden zam yaparlar? Giderlerini karşılamak için. İktidar giderlerini ayarlayamıyor. O zaman iktidar tasarruf yapacak. Gelin görün ki vatandaş ne kadar tasarruf yaparsa yapsın. İktidar har bulup harman savuruyor. İktidar mensupları şaşalı hayat yaşamaya alışmışlar. AKP iktidarından önce belli bir sınıf vardı. Kendi yağı ile tuzu ile geçine bilen. Bu sınıf yok edildi. Bunun yerini iktidarın yarattığı zenginler aldı. AKP’den önceki iktidarlar belli bir dereceden sonrakilere düşük oranda zam yapardı. O derecenin altında olanlara daha yüksek oranda zam yaparlardı. AKP iktidarında yüksek mevkide olanlar için daha fazla zammı ön görüyor. Alt tabakada olanlara belli bir oranda zam yapıyor.

Memur ve emekliler bu ülkenin üvey evladı gibi görülüyor. Memur ve emekliye % 3+3 oranında zam öngörüldü. Milletvekili emeklilerine % 9 zam yapılıyor.  Hali hazırda milletvekili olanların maaşlarına % 7 zam yapılıyor. Bildiğiniz gibi hâkim ve savcılara 1.155 TL seçim rüşveti verildi. Emekli olup da milletvekili olanlar. Hem emekli maaşını alıyor. Hem de milletvekili maaşını alıyor. Yüksek mevkide olanlara bir yol bulunuyor. Mutlaka maaşlarında iyileştirme yapılıyor. Milletvekili emeklilerine yapılan % 9 zam sene boyu olarak ödeniyor. Milletvekilleri de ayni emekli vekiller gibi 12 ay % 7 zam alıyor. Gariban memur ve emekliler ise 6 ay % 3 zamlı maaş alıyor. 6 ayda % 6 zamlı maaş alıyor.  Nereye gitti memur ve emeklini 6 aylık % 3’ü? Amma kendileri sene boyunca % 7 oranında zam alıyor. Bunun bir tarafında adalet diye bir şey var mı? Kendi yağı ile tuzuyla geçinenler. Yok edildi!  Alt tabaka ile üst tabaka arasında ki fark AKP iktidarı döneminde açıldı. Alt tabaka açlık sınırına indirildi. Bu alt tabaka borçla yaşamaya mahkûm edildi. Borçlu insan demek sesi çıkmayan, başı önünden kalkmayan, kişi demektir. Yani biat eden kişidir. Vatandaşı bilerek borçlandırdılar. Böylelikle kendilerine biat eden bir toplum yaratarak, onları oy kullanma makinesi haline getirdiler.

Bu gün memur ve emekliler borçla yaşamaya mahkûm edildi. Memur ve emeklilerin % 90’nı bankalara borçlu durumdadır. Bazılarının kredi kartı borcu vardır. Bazıları ihtiyaç kredisi kullanmıştır. Buralardan borç alamaya korkanlarda parası olan arkadaşlarında borç almışlardır. Üst tabaka zevki sefa içersinde yaşarken, alt tabaka sefalet içersinde yaşamakta dadır. Bu iktidara göre de. Büyük mevki sahipleri büyük mideye, küçük mevki sahipleri de küçük midye sahiptirler.

Maliye bakanı Mehmet Şimşek “ Türkiye de vergiler çok düşük demişti”. Gelir vergisi dilimi başka ülkelere göre düşük olabilir. Fakat dolaylı vergi ödemede ilk sırayı aldığımız gerçeğini nasıl inkâr edebilecek. Çalışma bakanı Çelik “asgari ücretle çok güzel geçinilir. 800 TL az para değil” demiştir. Bu bakan beyin maaşını alabilmek için. Bir asgari ücretli hiçbir şey yemeden içmeden iki seneye yakın çalışması gerekir.

Türkiye de fukaralığın artmasının yegâne sebebi iktidarın sadaka kültürüne dayanmakta dadır. İnsanlara balık tutmayı öğretmiyorlar. Balık yemeyi öğretiyorlar. Böylelikle kendilerine fakir fukarayı biat ettiriyorlar. Vatandaşın sesi çıkmıyor. Hem borçtan dolayı sesi çıkmıyor. Hem de vatandaşı korkutuyorlar. Biz gidersek üç ay sonra maaş alamazsınız diye korkutuyorlar.  Bu gün çok fakir var. Gece aç yatıyor. Bunlar Peygamber efendimizin “ komşusu aç yatarken, kendisi tok yatan bizden değildir” sözlerini ya bilmiyorlar. Ya da duymamış olmalılar. Fakat buna da ihtimal vermiyorum. Müslüman’ım diyen herkes bunu bilir.  Yeni bütçe ile yürürlüğe girecek zamlara hazırlıklı olun. Elimizi yakacak. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   

08 – 11 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

 

 

Bazılar banklardan aldıkları kredileri ödeyemed

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44