Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ZARRAB BÜLBÜL GİBİ ÖTTÜ

ZARRAB BÜLBÜL GİBİ ÖTTÜ


Hayırsever vatandaş dedikleri, merak edipte Amerika ya iki defa Nota verdikleri Zarrab bülbül gibi ötmeye başladı. Neden işbirliği yaptın sorusuna da buradan kurtulmanın yolunun bu yol olduğu için. İşbirliği yaptığını açıklamış. Aktif bankacılık ta hesap açtırabilmek için. Egemen Bağıştan yardım istediğini. Onun sayesinde aktif bankacılıkta hesap açtırdığını söylüyor. Zafer çağlayan yaptığın işin % 50´si beni olacak dedi. Zafer Çağlayana rakamlarını da verdi ama aklımda tutamadım. URO, dolar Türk parası olarak ta 2 milyon küsur para verdiğini açıkladı.

Toplam 50 milyon URO verdiğini söylüyor. Burada 750 bin liralık bir kol saat konuşuluyordu. Meğer bu saat uvertür gibi bir şeymiş. İran ambargosunu deldiği suçunu işlediğini kabul etmiş. Öğle saatine kadar verdiği ifade bunları kapsıyor. İran parasını nasıl dolara çevirdiğini de anlatmış. Anlaşılan o ki bildiği her şeyi ve verdiği ne kadar rüşvet varsa hepsini tek tek açıklayacağı anlaşılıyor. Bakalım bizim bilmediğimiz kimler çıkacak. İktidara bir darbede buradan gelecek. Bunu FETO yaptı deme şansları da yok. Yapılan olumsuz şeylerin hepsini FETO yaptı deniyordu. Fakat bunda onun üzerine yıkma şansları da olmayacak.

Gelelim belge konusunda ki tartışmaya. CHP giden paradan bahsediyor. İktidar giden para yok gelen para var diyor. Diyorlar da bu paranın neye karşılık geldiğini söylemiyorlar. O küçücük adaya ihracat yaptık diyeceklerini zannetmiyorum. Bu CHP´nin gösterdiği belgeler giden paraların dekontu olduğunu göre. İktidar giden para yok gelen para var dediğine göre. Ortada bir para olduğu gerçeği olduğu sabittir. Amma gitti! Amma geldi! İktidarın da paranın neye istinaden geldiğini açıklaması gerekir. CHP gelecek Salı günü yapacağı gurup toplantısında. Başka şeyler de açıklayacağının ipuçlarını verdi. CHP´ye elindeki evrakları savcıya teslim et diyorlar.

İktidar bize birer kopyasın ver ne varmış bizde öğrenelim diyemiyor. Savcılıktan kopyalarını alacaklar gibi hissediyorum. İktidar merak ediyor. Ne olduğunu? Birde Suriyelilere harcana 30 milyar para meselesi var. Bu Suriyelilere harcanan paranın rakamı bir den yükseldi. 5-6 milyar diyorlardı. Birden 30 milyara çıktı. İktidar bu işlerden dolayı çok tedirgin gibi görünüyor. Bütün konuşanlarda bunu seziyorum. Ortada iki tarafı çamurlu bir sopa var nereden tutarsan tut eline çamur bulaşacak.

  İktidarın konuşmaları sinirli bir tavır içerisinde gibi duruyor. Şapkadan tavşan mı çıkar. Yoksa belgeler mi çıkar orasını zaman gösterecek. CHP nasıl bir yol izleyecek belirsizliğini koruyor. Fakat belge konusunda hiçbir tedirginlikleri yok gibi gözüküyor. Kendilerinden emin olarak hareket ediyorlar. Dekontların sahte olduğunu iktidar söylüyor. Fakat bir bankanın sahte dekont vermesi mümkün değil. Dekontun karşılığı olmadan banka dekont veremez. Böyle bir sahtekârlığa kimse cesaret edemez bunun suçu ağır olur. CHP milletvekillerinin bazılarının tutuklanacağı söylendi.

Acaba bu belgelerden dolayı mı? Yoksa FETÖ´cülük mü?  Meclisten dokunulmazlığı kaldırılması gerekir. Yoksa kanun hükmünde kararname ile mi tutuklama olacak? Fakat şu var. Gerilim her gün yükseliyor. Bazı AKP taraftarları tedirgin oldukların ifade ediyorlar. Bu Zarrab olayı ve vergi cenneti olayı iktidarın başını ağrıtacak gibi gözüküyor.  Ben bu işlerden fazla anlamam fakat aklıma bazı şeyler geliyor. Bu vergi cenneti dene yerde bunlar şirket açıp. O şirkete gönderip oradan kendi paraları gibi vergisiz tekrar ülkeye getirmiş olabilirler mi? Diye aklımdan geçiriyorum.

Cumhurbaşkanının da giden yok gelen var demesi bu mudur acaba diyorum? İktidara sorulacak çok soru var. Mesela Libya ya ne kadar para verildi? Buraya bu para ne için verildi? Orada askerimiz yok. Para verilecek bir bağ kurulamıyor. Sırf Kaddafiyi devirmek amacı ile bu paralar gönderildi? Bunu da sormak gerekir. Bizim vatandaşlarımız sefalet içerisinde yaşarken Libya ya para göndermenin anlamı nedir? Böyle bir yere para veriliyorsa mutlaka bir karşılığı olması gerekir.

Bize para Veren var mı? Biz başkasına hiç sebep yokken o kadar parayı neden verdik? Türkiye´nin ekonomisi elimizdeki parayı hoyratça kullanmamızdan dolayıdır. Bu hale geldi. Artık biliyorsunuz yasalar torba ile çıkıyor. Meclisten geçen torba yasalarda zamların ağırlıklı olduğu söylendi. Bu kadar ekonomiye yüklenilir ise zam furyasının geleceği sinyalleri zaten verilmişti.

Zarrab´ın Zafer Çağlayana verdiği para dudak uçuklatacak cinsten bir meblağ. Bu paranın ondan geri alınması gerekir. Zamanında bu 4 bakan yüce divana gönderilseydi. Bu gün böyle dünya ya rezil olmazdık. Bunun ceremesini millete çektirmelerinden korkuyorum. Bir defa Zarrab´ın iş yaptığı bankalara ceza verileceğine kesin gözü ile bakılıyor. Allah hakkımızda hayırlı olanı versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30-11-2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44