Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ZARRAB TÜRKİYEDE YARGILANSIN

ZARRAB TÜRKİYEDE YARGILANSIN


Devlet  Bahçeli Zarrab Türkiye de yargılansın diyor. Zarrab için Türkiye de yargılanma şansı çoktan geçti. Sayın Bahçeli siz değil miydiniz? 17-25 Aralığın hesabını sormazsam namerdim diyen? O zaman meydanlarda ve gurup toplantılarında ver yansın eden? 4 bakanın yüce divana gönderilmesi oylaması mecliste oylandı. Siz de bu oylamada mecliste idiniz. Bu 4 bakanın yüce divana gönderilmesi mecliste ret edildi. Böylelikle bu olay kapanmış oldu. Mahkeme o operasyonda ele geçirilen paraları bakan çocuklarına ve Zarrab´a faizi ile geri verdi.

Şimdi Zarrab Amerika da yargılanıyor. O zaman bu kişi yargılansın cezası ne ise çeksin Türk vatandaşlığından çıkarılsın dedin mi? Demedin! Amma şimdi iktidara destek verdiğini göstermek. Ve tabanına mesaj vermek için. Türkiye de yargılansın Türk vatandaşlığından çıkarılsın diyorsun. Bunun olmayacağını bildiğiniz halde bu beyanda bulunuyorsunuz. Ayrıca CHP´ye yükleniyorsunuz. Ne amaçla bunu yaptığınız bellidir. Artık İktidarla birlikte olduğunuzu bilmeyen kalmadı.

Üzerine basa basa ses tonunuzu yükselterek sonuna kadar AKP ile birlikteyiz diye bağırmana iç gerek yok. Sırf AKP´ye şirin gözükmek ve tabanını AKP´ye yönlendirmek için çaba harcıyorsunuz. Sayın bahçeli senin gibi milliyetçi geçinen bir lidere yakışmıyor. Kendini bitirdiğin gibi MHP´yi de bitirdin. Zarrab olayında söylediklerinin gerçekleşmeyeceği aşikârdır. Kuru sıkı gibi atıyorsun. Artık Bahçeli olarak size inan kalmadı.

Gelelim şu vergi cenneti olayında ki olaya. Bir hafta önce CHP lideri bu konuyu gurup toplantısında gündeme getirdi. Her zaman böyle konular için. İktidardan hemen cevap gelirdi. İktidar uzun süre sessiz kaldı. Nihayet 26 Kasım günü Cumhurbaşkanından cevap geldi. CHP lideri o günkü gurup toplantısında Tayyip Erdoğan´ı bu olaya dâhil etmedi. Çocukları, dünürü, kardeşi ve bir iki isimden bahsetti.

Tayyip Erdoğan verdiği cevapta benim dışarıda her hangi bir yerde bir kuruşumun olduğunu ispat etsin cumhurbaşkanlığı makamını hemen bırakacağımın garantisini veriyorum dedi. Uzun müddet sessiz kalmasının nedeni bu işe bir formül bulmak olduğu verdiği cevaptan anlaşılıyor. Danışmanlar ve avukatları bu formülü bulmuş olmalılar. CHP araştırmış bu belgeleri ele geçirmiş.

Kimlerin kaç para gönderdiğini tek tek ifşa etti. Gönderilen paraların dekontlarını da gösterdi. AKP´nin avukatı belgelerin sahte olduğunu ileri sürüyor. AKP sözcüleri bu belgeler ile hemen mahkemeye başvurmalarını söylüyorlar. Öyle rahat söylüyorlar ki? Hepside ayni şeyi söylüyor. Mahkemelerin bu olay için karar vermeleri çok zor gözüküyor. İktidar bu konu için önlemini almış demektir. Birde bu belgeleri ifşa edenler yönünden olaya bakalım. Hani bir söz vardır.

Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler. CHP olayın buraya geleceğini bildiği için. Onlarda tahmin ediyorum önlemlerini almıştır. Birisi de bu belgeleri Gülen verdi diyor. Ya bu adam ne adammış? Her taşın altında Gülen çıkıyor. İktidar sözcüleri mahkeme diyor başka bir şey demiyor. Parti sözcüleri bunları söylüyor. Fakat saraydan bir açıklama gelmedi. Geldi ise de ben duymadım. Bu olay siyasetin seviyesini iyice dibe vurdurdu. AKP lideri milyoner olmadım.

Amma kılıçdaroğlundan gelecek para ile milyoner olacağım diyor. Bu olay siyasetin seviyesini dibe vurdurdu dedim. Devlet yönetenlerin birbirine bu kadar hakaret ettiğini şimdiye kadar görmemiştik. Fakat Tayyip Erdoğan´ın bu kadar sinirli hitap etiğini görmemiştim. Bu olay Tayyip Erdoğan´ın sinir sistemini çok etkilemiş. Kendine dikkat etmesi gerekir. İnsanı yıpratan bir soğuktur. Birde sinirdir. Bu olayda mahkemenin tafrasız karar vermesi ülke için gereklidir. Balyoz davaları gibi olursa yargı yara alır.

Amerika da Halk bankası müdür yardımcısının mahkemesi başladı. Bu mahkemeye Zarrab tanık olarak geleceği söylendi. Zarrab kendisini kurtarmaya çalışıyor. Bu olaydan İranlı arkadaşı paçayı kurtaramadı. İdama mahkûm edildi. Zarrab paçayı kurtarırsa. Türk vatandaşlığından kendi isteği ile çıkar. İşbirliği yaptığı Amerika´nın vatandaşlığına geçer. Türkiye ye gelmesi mümkün değildir. İran´a da gidemez ancak Amerikan vatandaşı olur. Oda kendine göre kılıfı hazırlamıştır. Bir önceki yazımda yazdığım gibi.

Türkiye ben yaptım oldu. Biz yaparsak olur düşüncesinin cezasını millet olarak biz çekeriz. Yanlış ta baştan yapıldı. Zamanında 4 bakanın kurtarılması için. Bu olay mahkemeye taşınmadı. Şayet o zaman bu dört bakan yargılanmış olsaydı. Bu olayı yaşamazdık. Mahkemenin ceza vereceğine garanti gözü ile bakılıyor. Çünkü daha önce ayni olay bazı Avrupa ülkelerinde yaşanmış. Bu ülkeler cezayı ödemişler. Onun için ceza verileceğinin kesin olduğu ön görülüyor. Bu cezayım kim ödeyecek? Bundan sonra bu tartışma başlayacak. Bu cezayı devlet mi ödeyecek? Yoksa şahıslar mı? Benim şahsi kanaatim bu parayı millet öder. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  29-11- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44