Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Zerrin Hanım, suç işliyorsunuz!

Zerrin Hanım, suç işliyorsunuz!


Şehit Mehmet Günenç Lisesi Müdürü Zerrin Eraydın, bu kez sözüm size, dinleyin:

Okulunuzun bahçesinde, beden eğitimi öğretmeniniz Hasan Kıroğlu´nun aracının altında kalan ?Cesur? isimli, mahallenin sevgilisi köpek, ezilerek yaşamını yitirdi. Konuyu, sokak hayvanlarının da yaşama hakkını savunan bir gazeteci olarak kamuoyunun gündemine taşırken, asla Kıroğlu´nun kişiliğine yönelik bir şey yazmadım. Kıroğlu´nun, olaydan hemen sonra ve ertesi gün, ?Cesur?un ölümünü umursamaz, duyarsız tavırlarını eleştirirken, köpeği, ?Veterinere verecek param yok!? diyerek veteriner kliniğine götürmemesini, Ayyıldız Anadolu Lisesi kantin işletmecisi Şehri Tosun´un, aracıyla götürmesinden sonra da köpekle hiç ilgilenmediğini, olayın tanıklarıyla bire bir görüşerek yazdım. Bu arada, Kıroğlu´nun, okulda söylediği, ?Bandırma, köpek kaynıyor! Her köpek, 10 kez doğum yapıyor. Biri ölse ne çıkar?? şeklindeki sözlerine de yer verdim. Bunların ayrıntılarına şu anda tekrar girmeyeceğim.

Haberimin takibi için Okul Müdürü Zerrin Eraydın ile makamında görüşmeye gittim. Kent dışında bulunduğu için olay hakkında yeni bilgisi olduğunu belirtti. Kendisine, ?Cesur?un ezildiği yerdeki güvenlik kameralarının görüntülerini sorarak, ?Aman, bunlar kaybolmasın. Çünkü, bu görüntüler çok önemli? dediğimde, yanına bir görevli öğretmeni çağırarak, bu kameraları sordu. Bu kişi, geçtiğimiz Aralık ayında yağan yoğun kar nedeniyle ağaçların kırılarak, bu bölgedeki üç güvenlik kamerasına hasar verdiğini, bu nedenle ellerinde, ?Cesur?un ölümünü gösteren kamera görüntülerinin olmadığını öne sürdü. Bana inandırıcı gelmese de, şunu sormak isterim: Diyelim ki, bu dediğiniz doğru. Ancak, kar yağışının üzerinden bu kadar uzun süre geçmişken, neden bu bölgedeki kameraları yenilemediniz? Hiç dilemeyiz ama bu bölgede herhangi bir terör veya bir asayiş olayı yaşansa, yetkili makamlara bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Siz, okulun müdürüsünüz Zerrin Hanım! Bu konuda, ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemde çok daha dikkatli olup, özen göstermeniz gerekmez mi?

Bu görüşmede ayrıca bana, okulunuzun bahçesinde ve Bandırma´nın her yerindeki sokak köpeklerinden rahatsız olduğundan söz ederken, ?Öğrencilerimizin korktuğu bahçemizdeki ve Bandırma´nın her yerindeki sokak köpeklerini toplayıp barınağa götürmek belediyenin işi. Onlara bunu biz mi söyleyeceğiz?? diye şikayet ederek konuyu saptırmak istediğinizde ve ?Gazeteci olarak asıl bunları yazın!? dediğinizde, ?Bakımları ve aşıları yapılan sokak hayvanlarının toplum içinde yaşama hakları olduğunu söyledim, size! Bilmem anlatabildim mi, Zerrin Hanım!

Bakın, Zerrin Hanım. Yaptığınız bir başka yanlış daha var. Öğretmeninizi korumak adına, olayın tanığı olup durumu bana hiçbir şekilde abartmadan ve doğru şekilde, vicdanlarının sesini dinleyerek anlatan tanık öğrenciler ve Ayyıldız Anadolu Lisesi kantin işletmecisi Şehri Tosun´u odanıza çağırarak, ifadelerini değiştirmeleri konusunda baskı uygulayıp suç işliyorsunuz, haberiniz var mı? Evet, suç işliyorsunuz, Zerrin Hanım, resmen suç! İşlediğiniz bu suçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan´a da bildirdim, ona göre!

 

 Tamam, Zerrin hanım, demek ki suçluyu buldunuz. ?Cesur?u öldüren, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza!

 

Olayın baş rolündeki öğretmen Hasan Kıroğlu ise bir gazeteye açıklamada bulunup, olayı çarpıtmaya ve kendini kurtarmaya çalışırken, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası´na da aykırı davranışta bulunmuş, o da ayrı bir konu. O açıklamada, bana mahkeme de açacağını söylemiş. Ah, keşke açsa da görsek!

Son sözüm şu:

Bir özel otomobilin tekerlekleri arasında can veren köpek ?Cesur?, birçok insandan çok daha cesur yüreğe sahipti!

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44