Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


ZOR OLDU AMA 2-1 KAZANDIK

ZOR OLDU AMA 2-1 KAZANDIK


Baktığımız zaman Cuma günü oynadığımız Norveç maçı için söylediğimiz çok şeyi bu Letonya maçı içinde söylemek mümkün. O zaman hatırlamak bağlamında tekrarlarsak eğer maçın ilk yarısında attığımız golün dakikası hariç sahada etkili bir futbolu görememiştik. Bu maçta da ilk yarı futbolumuz çok etkisizdi. Hele hele orta alan futbolunda döküldük diyebilirim. Özellikle futbol olarak çok şey beklediğimiz Hakan Çalhanoğlu her ne dense İtalyan liginde gösterdiği performansı burada gösteremiyor. Hemen hemen oynadığı son milli maçlarda hep düşük tempoyla oynadı diyebilirim. Dolayısıyla ben onun artık Milli takımda faydalı olamayacağını düşünüyorum.

 Bu arada orta saha futbolu derken ben son yıllarda oynadığı orta alan futboluyla çok beğendiğim Gaziantep’te oynayan bir Recep Niyaz’ın neden milli takıma davet edilmediğini gerçekten çok merak edenlerden birisiyim.

. Ve akşam oynadığımız maça baktığımızda aynen Norveç ve diğer son maçlarda olduğu gibi aynı oyun ve benzer hatalar şablonu ile karşılaştık. Ozan oynamadı ama yerine oynayan Orkun’da fazla verimli olamadı. Cengiz bu kez oldukça hareketli idi ama topla çok oynayınca takım olarak hücumdaki dengemizin de kaybolduğunu birilerinin ona hatırlatması gerekiyor.

        Her iki maçta da pas hatalarımızın çokluğunu yaşadık. Bu arada dar alanda çabuk oynamayı daha henüz beceremediğimizi söylemek mümkün.. Bu konuda Norveç dahil Letonya takımı bile maçın bazı bölümlerinde bizden daha iyi paslaştılar.  Unutmadan hemen belirtelim dar alanda çabuk ve isabetli pas yapabilmek için mutlaka topa yakın olmak ve de hızlı yer değiştirmek gerekiyor. Bu arada boş koşu yaparak rakibin dikkatini dağıtmakta bu kısa paslı oyunun önemli bir parçası.

    Oynadığımız son Letonya maçı sıkıntılı da olsa maçı uzatmalarda 2-1 kazanarak az da olsa ümidimizi Kasım ayına taşıdık, bu da başarıdır bence.

   İkinci yarıda oyuna giren Serdar ile önde topları tutmaya başladık. Bu durum takımın oyununu da pozitife doğru yükseltmiş oldu.  Geriden gelip öne geçmemizde az da olsa biraz sisteme geçmemizin faydaları olduğunu  düşünüyorum.

 Takım oyunu olarak son 15 dakikada panikleyen Letonya karşısında baskılı oynadığımız doğru ama hala büyük eksikliklerimiz var bizim. Yine tekrar ediyorum. Hakan orta alanda geriye ve yana oynamaktan yoruldu adeta. Ülkemizde bu mevkide oynayan iyi oyuncular da var. İyi bir araştırma ile Stefan Kunts’un bu işi çözebileceğini düşünüyorum.

   Bu arada defansımız da iyi görüntü vermiyor. Mutlaka stoper için tecrübeli bir adama ihtiyacımızın olduğunu söyleyebilirim. 

   En büyük eksiğimizin oyun kurucu bağlamında takımı ayakta tutabilecek bir oyuncuya ihtiyaç olduğunu söylerken milli takım başarısı için sadece genç oyuncuların arayışı değil, yaşı ne olursa olsun formda olan günün başarılı futbolcularının aday kadroya davetinin gerekli olduğuna inanıyorum.

  Demem o ki, milli takımlar futbolcu yetiştirme yeri olmadığıdır. Milli takımlar formunun zirvesinde olan oyuncuların toplandığı yer olmalıdır. Teknik adamların görevi de böylesi bir kadroyu sevk ve idare ederek başarının yollarını bulmak olmalıdır.

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44