Tarih: 22.01.2026 06:03

“Hayat sen ne çabuk harcadın beni!..”

Facebook Twitter Linked-in

9 Ağustos 2024'te, Erdek'in Kurbağalıdere bölgesinde bulunan iskeleden denize atlayıp, boynunu kırarak felç olan oğlu İlker Göktuğ Gürses için adalet mücadelesi veren babası Murat Gürses, "Hüseyin Aysan'ın belediye başkanlığı döneminde yapılan bu iskelenin ruhsatı yoktur. Bugüne kadar kaldırılmayarak göz yumulması büyük hatadır. Benim oğlum, 15 yaşında felç kalarak yatağa bağlandı. Bugün 17 yaşında. Başka çocukların ve gençlerin canları yanmaması için bu iskele derhal kaldırılmalıdır" dedi.

Bu konuda yasal tüm yolları denediğini, hatta CİMER'e de başvurduğunu belirten Murat Gürses, şunları söyledi:

"Yaptığım tüm başvurulardan sonuç alamadım. Yetkili makamlar, oğlumun düşerek bu duruma geldiğini öne sürdüler. Oysa yanındaki arkadaşları, oğlumun denize balıklama atlaması nedeniyle sığ olan bu sahilde boynu üzerine çakıldığını belirtiyorlar. Gerçek, benim anlattığım gibidir. Yaşadığı bu olayın ardından oğlunun çeşitli hastanelerdeki tedavisi için evimi, arabamı sattım, bankalardan krediler çektim. Eşim, kanserden öldü. Halen yatalak oğlumun başında bir bakıcı var. Bu iskele gibi Erdek'te ruhsatsız birkaç iskele daha var. Ancak yetkililer, ruhsatsız bu iskeleleri görmezlikten geliyor ve kaldırmıyorlar. Bu iskeleler, ne yazık ki yine yaz aylarında açılacak. Başka çocukların ve ailelerin başlarının yanmaması için uyarıyor ve bu ruhsatsız iskelelerin ve beachlerin bir an önce kaldırılmasını istiyorum."

15 Yaşında bir genci hayattan kopartıp yatağa mahkûm eden teknik yetersizlik ürünü Beach'ın yargıya taşıyan baba Murat Gürses Erdek adliyesinde Cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurusu dava açılmak üzere işleme alındı.

ERDEK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

​MÜŞTEKİ: MURAT GÜRSES (TC No: 29287360300)

ŞÜPHELİLER: 1. Erdek Belediye Başkanı BURHAN KARIŞIK

2. Erdek Belediyesi Fen İşleri Müdürü

3. Erdek Belediyesi İmar Müdürü ve Denetimden Sorumlu Tüm Birim Amirleri

4. Erdek Sahil Güvenlik Komutanlığı İlgili Görevlileri (Görevi Kötüye Kullanma ve Delil Karartma)

5. Erdek Milli Emlak Müdürlüğü İlgili Birim Amirleri (İhmal ve Denetimsizlik)

6. Erdek Liman Başkanlığı Yetkilileri

7. Ruhsatsız yapıya izin veren, denetim görevini ihmal eden ve gerçeğe aykırı tutanak tutan diğer tüm kamu görevlileri.

​SUÇ KONUSU: Olası Kastla Adam Öldürmeye Teşebbüs (TCK 81, 82, 83), Görevi Kötüye Kullanma (TCK 257), Resmi Belgede Sahtecilik ve Delilleri Karartma (TCK 204, 281), Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Eşitlik İlkesinin Ağır İhlali.

​AÇIKLAMALAR:

​1. SİYASETÇİ EŞİNE "HIZLI GEÇİŞ" SUÇ, EVLADIMI ÖLDÜRMEK SERBEST Mİ? 2013-2014 yıllarında, sadece arabamla Erdek Belediye Başkanı'nın hanımının yanından "hızlı geçtim" diye dükkanım polisler tarafından basıldı. Müşterilerimin ve halkın gözü önünde ters kelepçe vurularak, tekme tokat darp edilerek dükkanımdan alındım ve nezarete atıldım. Bir "hızlı geçme" olayında devletin gücü bu kadar sert işlerken; bugün aynı belediyenin ruhsatsız iskelesinde evladım İLKER GÖKTUĞ GÜRSES boynu kırılarak %100 felç kalmıştır. Benim evladım şu an sadece "konuşan bir cenazedir." Bir başkanın hanımı için dükkan basan adalet, neden evladımı öldüren belediye başkanını ve müdürlerini bugün sorgulamıyor?

​2. 50 OY KAZANMAK İÇİN BİR GENCİN HAYATI FEDA EDİLDİ: Belediye yönetimi, buradan 50-100 oy devşireceğiz, halka "bakın hizmet yapıyoruz" diye gösteriş yapacağız diyerek bir gencin hayatını kasten karartmıştır. Siyasi rant uğruna, teknik raporu olmayan, derinlik ölçümü yapılmayan, ruhsatsız bir yapıyı halkın önüne "iskele" diye atmışlardır. 100 oy kazanmak, benim evladımın sönen hayatından daha mı değerlidir? Bu sadece bir ihmal değil, siyasi şov uğruna işlenmiş bir cinayettir.

​3. ORGANİZE BİR KORUMA ZIRHI VE DELİL KARARTMA REZALETİ:

Erdek'teki tüm kurumlar adeta Erdek Belediyesi'nin bir alt birimi gibi hareket etmektedir. Evladım o iskeleden balıklama atlayıp zemine çakılmış olmasına ve tüm görgü tanıklarının ifadelerine rağmen; olay yerine gelen ekipler, belediyeyi sorumluluktan kurtarmak adına "ayağı kayıp düştü" şeklinde gerçeğe aykırı tutanak tutmuşlardır. Sahil Güvenlik, dibindeki iskelenin kaçak olduğunu bildiği halde müdahale etmemiş, olay anında ise gerçekleri gizleyen bir raporun parçası olmuştur. Bu, açıkça resmi belgede sahtecilik ve delil karartma suçudur.

​4. MİLLİ EMLAK VE LİMAN BAŞKANLIĞI'NIN ÇİFTE STANDARDI:

Milli Emlak, sıradan bir vatandaş bir çivi çaktığında dozerle kapısına dayanırken; penceresinden baktığında gördüğü devasa kaçak iskeleye yıllardır göz yummaktadır. Liman Başkanlığı buranın ruhsatsız olduğunu resmen bildiği halde, belediyenin sadece kağıt üzerinde kalan yazılarına kanarak bu ölüm tuzağının açık kalmasına izin vermiştir. Belediyenin üzerinde hiçbir denetim mekanizması yok mudur? Bu kurumlar belediyeye mi yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne mi bağlıdır?

​5. 2012'DEN 2026'A SÜREN CİNAYET SİLSİLESİ: Bu iskele 2012 yılından beri ruhsatsız ve kaçak olarak oradadır. Aradan geçen yıllarda hiçbir önlem alınmamış, aksine 2024'te evladımın hayatı kararmıştır. Belediye Başkanı ve ilgili müdürler kimdir? Kanunların üzerinde bir güçleri mi vardır? İstediği insanı sakat bırakıp hiçbir şey olmamış gibi gezebilirler mi?

​6. BİZ YOĞUN BAKIMDA, ONLAR PASTA BAŞINDA: Ben evladımın bir santim kıpırdaması için İzmir Ege Üniversitesi, Bursa ve Ankara hastanelerinin yoğun bakım kapılarında ömrümü tüketirken; belediye başkanı evinde torunlarını dizinde sevmiştir. Daha da acısı, 2025 yılında evladımın felç kaldığı o noktayı balonlarla PASTA KESEREK açılış yapmışlardır. Evladımın felç kaldığı yerde pasta kesmek, bu halkın acısıyla alay etmektir.

​7. EŞİTLİK VE ADALET TALEBİ: Eğer ben bugün belediye başkanının hanımını yanlışlıkla İTTİRSEYDİM şu an cezaevinde yatıyordum. Ama belediye başkanı benim çocuğumu ömür boyu yatağa mahkûm etti, resmen öldürdü ama hala makamında oturuyor. Belediye başkanı herkese istediğini yapabilir, istediğini asıp kesebilir mi? Bu ülkede adalet sadece güçlüleri ve onların eşlerini mi koruyor?

​NETİCE-İ TALEP: Başta belediye başkanı olmak üzere, İmar ve Fen İşleri müdürleri, gerçeğe aykırı tutanak tutan kolluk görevlileri, denetim görevini yapmayan Milli Emlak ve Liman Başkanlığı yetkililerinin; kamu görevlisi zırhına bakılmaksızın ivedilikle TUTUKLU YARGILANMALARINI ve en ağır hapis cezasıyla cezalandırılmalarını arz ve talep ederim.

​Müşteki İmza:

MURAT GÜRSES




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —