Yeni bir kanun çıkarılıyor. Şunu yemeyin, şunu içmeyin demek yasaklanıyor. Böyle söylemek ve yazmak yasaklanıyor. GDO’LU tohumdan bahsetmek yasak. Şimdi ülkede bir kaçak rakı üretimi var. Bildiğim kadarı ile bu kaçak üretilen rakıdan 44 kişi öldü. Rakı içenlere Amman dikkat edin. Böyle bir durum söz konusu derseniz hakkınızda soruşturma açılacak. Söylemek, yazmak ve çizmek yasaklanıyor.
Kaçak rakı üretildiği yazılmazsa, söylenmezse millet böyle ölümcül olan bir üretimden nasıl haberi olacak? TV’lerde, gazetelerde, dergilerde, herhangi bir haber kuruluşunda böyle bir şey söylemek yasak olursa? Bunlardanmilletin haberi olmayacak. En basiti kaçak rakıyı içecek ölecek. Amma bu basında yer alırsa. TV’lerde haber olursa. Millet ona göre hareket edecektir. Bunun yasaklanmaya çalışılması nereden çıktı? Bunun bir sebebi olması gerekmez mi? Bazı şeylerin zararlı olduğunu uzmanlar söylüyor.
Çocuklarınıza boya katkılı maddeleri yedirmeyin diyorlar. Gazlı içeceklerden uzak durun diyorlar. Gazlı içecek derken aklıma senelerdir içmediğim. Ve evime sokmadığım koka kola aklıma geldi. Bir gün aranın kutup başını temizliyordum. O sırada komşum geldi. Abi böyle uğraşıp durma bir koka kola al gel biraz döküver dedi. Dediğini yaptım! Kutup başı ve akünün başı ter temiz oldu. Başka paslı olan yerlere de döktüm. Paslı olan yerlerde pırıl, pırıl oldu. Ondan sonra düşündüm!
Acaba bu kola mideyi ne yapar diye. Kola İsrail malı içmeyin diyorlardı. Önceden çok içiyordum. Bu söylemi duyunca arabanın kutup başlarını temizleyip kendi gözlerimle olayı gördükten sonra. Bir daha evime kola girmedi. Seneleredir kola ile barışmadım. Bizim hava üssünde Amerikalı subaylar vardı. O zamanlar kola çay ocağında 25 kuruşa satılıyordu. Amerikalı bize 10 kuruştan kola getiriyordu. Şimdi gelelim esas meselemize. Bu yasaklama neden getiriliyor.
Türkiye de kola tüketimi çok düştü. İnsanın aklına acaba İsrail kola satışının yükseltilmesi için talepte mi bulundu? GDO’LU tohum isteğimi düştü? Bu kanun çıkarılmasının mutlaka bir sebebi olması gerekir. Bazı firmaların ürettiği mamuller de düşüş mü yaşanıyor? Onların mamullerinin satışının artırılması mı gözetiliyor? Bunun sebebini düşündüm taşındım bulamadım. Bu kanunun çıkarılmasına bir anlamda veremiyorum. Acaba bu GDO’LU tohumlardan milletin rahatsız olduğu düşünülerek. Bu yasak getiriliyor.
Mutlaka bunun altından bir şey çıkacaktır. Milletin yiyeceğine içeceğine neden karışılır? Pekiyi gıda maddesi yapılan yerler kontrol edilecek mi? Diyelim ki bir gıda meddesin den bir kişi zehirlendi? Böyle olaylar basına mutlaka yansır. Bir kişi şunu yemiş zehirlenmiş dedi. Bunun hakkında soruşturma açılacak. Artık ne yiyeceğimizi de şaşıracağız. Bizim yediklerimiz hiçbir kontrolden geçmiyor. Fakat bazı makam sahiplerinin yediği içtiği kontrolden geçiyor. Bizim yediğimiz meyveler kendi vatandaşımızın yetiştirdiği meyveler. Biz ithal meyve yemiyoruz.
Ben çıkacak bu kanuna bir türlü bir anlam veremiyorum. Bir anlam verebilen varsa beni de bilgilendirsin. Sayın basın mensubu arkadaşlarım. Her halde çıkacak bu kanundan haberiniz olmuştur. Ben yazılarımda GDO’LU tohumlardan çokça bahsediyorum. Çünkü ülkede kanser hastalığını patlamasının tek sebebi Bu GDO’LU tohumlardır. Bundan sonra bahsedemeyeceğim. Saygılarımla.
Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
02-12-2020 Mustafa KOÇAL