Tarih: 11.03.2014 09:14

Bansiad adayları dinledi

Facebook Twitter Linked-in

Mahalli seçimlerin yapılmasına sadece 20 gün kala Bandırma`nın önemli demokratik kitle örgütlerinden Bandırma Sanayisci ve İş adamları Derneği Bansiad, gerçekleştirdiği aylık olagan toplantısında hem kardeş kuruluşları, hemde 30 Mart`ta seçim yarışına katılan Belediye Başkan adaylarını dinledi.

Eken Prestij oteli Balo salonundaki resepsiyonda, Bandırma Ticaret Odası, Kadın girişimciler kurulu, Baniad, Müsiad, Genç girişimciler`in yanı sıra Belediye Başkan adaylarının meclis listelerinde yer alan bazı üye adayları hazır bulundu.

Akşam yemeği ile Başlayan resepsiyonda konuşan Bansiad Başkanı Çetin Mirap, 30 Mart`ta yapılacak mahalli seçimlerde Bandırma`ya Başkan olmak için yarışa katılan adayların projelerini dinlemek ve seçimden sonra kim seçilirse seçilsin arkasında bi bütün olarak kent yönetimine istikrar kazandırılmasını istediklerini söyledi.

AK Parti, İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi Belediye Başkan adaylarının hazır bulunduğu platformda ilk söz AK Parti Belediye Başkan adayı Recep Şekerci`ye verildi.

Şekerci, Vizyon sunumu eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında Bandırma`da önce insan odaklı, çevreci, ve yaşam standartının yüksek tutulacağı bir kent yönetmek istediklerini söyledi.

Şekerci, konuşmasının ardından daha önce belirttiği mazereti nedeni ile toplantıdan ayrılırken, toplantı sonunda sorulacak soruları meclis üyesi adayı Alp Bostancı`nın cevaplıyacağını belitti.

Şekerci`nin ardında Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mustafa Köse konuştu.

Köse, Kendilerinin görsel şhow yapmak istemediklerini 3 aylık seçim çalışmaları içinde vatandaşla yaptıkları görüşmelerde yaşanan sıkıntı ve maüduriyetleri gördüklerini, Göreve geldiklerinde toplumca kabul gören beklentileri görevdeki başka Saadet Belediyeleri ile koordineli bir şekilde yürüteceklerini söyledi.

İşçi Partisi Belediye Başkanı Nuri Karakaş ise yaptığı konuşmada bugüne kadar görev yapan Belediyeleri eleştirerek, okulun karşısında Genel Ev`i bulunan, Lağımı Mendirekten körfeze boca edilen, Çevre bilincinden yoksun, Yeşile itibar edilmediği bir kentte yaşamak zorunda bırakıldıklarını, İnsanların denizle buluşacakları noktaya otopark yapılarak otomobillere deniz seyrettirildiği başka bir sahil kenti olmadığını söyledi.

Karakaş, Bandırma`ta AVM yapılıp esnafın öldürüldüğünü, Etimaden`in satın almasının Ankara`ya götürüldüğünü, Bundan sonra da tedarikçilerin Heloğram ile ışınlanarak Ankara`ya götürülüp götürülmüyeceğini sordu.

Bandırma`da Çöplüğün 6 defa patladığını yaralanan çevre sakinlerinin iyileşmeden yehirlendiğini vurgulayarak göreve geldiklerinde Bandırma`nın hem trafiğini hemde çevre olumsuzluklarını çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

DSP Belediye Başkan adayı Mustafa Kemal Binici yaptığı konuşmada hayat pahalılığından hergün insanların intihar ettiğini, kendisi iddialı bir aday olmamakla birlikte diğer tüm adayların bu görevi başarı ile yapacaklarına inandığını söyledi.

Binici, Bandırma`nın yeni gelecekte spor alanlarınai Bandırma`yı İstanbul`a bağlayacak ana aterterler, kongre merkezleri yapılıp kültür ve sanat yönüne ağırlık kazandırılması gerektiğine işaret etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —