18 Ülkenin gözü bu şampiyonada

18 Ülkenin gözü bu şampiyonada

Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası Erdek'te başladı.

Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası Erdek'te başladı
Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen 34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası açılış seremonisi Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesinde yapıldı.

Programın açılışı seremonisi bugün Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesinde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda CMAS Marşı da okundu.


Açılış töreninde konuşan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Bu çeşit uluslararası organizasyonlar hem ülkemiz, hem de ilçemizin tanıtımı açısından önem taşıyor. Ayrıca ilçemizin turizmine de katkılar sağlıyor. Yapılacak yarışmanın sporcular için kazasız belasız geçmesini diliyor ve başarılar temenni ediyorum” dedi.


Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy da yarışmanın sporcular için güvenli geçmesi için her çeşit önlemin alındığını belirterek "34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonasında 17 konuk ülkenin milli takımlarını, ve Türkiye Sualtı Federasyonu Zıpkınla balık avı erkek ve kadın milli takımlarımızı ülkemizin ilk ve en önemli turizm merkezlerinden biri olan güzel ilçemiz Erdek'te ağırlamanın ülkemiz adına heyecanı ve mutluluğunu duymaktayım. Erdek kıyılarında 2 gün sürecek Uluslararası Şampiyonluk Yarışmalarında konuk takımların güvenli bir şekilde mücadele etmeleri tüm kurumlarımız ile birlikte gerekli desteği vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Erdek halkının misafirperverliği ile eşlik edeceği Avrupa-Afrika Şampiyonasına kadınlar ve erkekler kategorisine katılan tüm ülke takımlarına başarılar diliyorum." diye konuştu. 


Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un konuşmasını konuk ülkelerden gelen sporculara yönelik yabancı dil olarak da tekrarlaması sporcular tarafından büyük alkış aldı.
Program Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bando takımının konseri ve Bandırma Gençlik Spor Müdürlüğü öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu işbirliği ile ülkemizde ilk kez gerçekleşen Şampiyonada, İspanya, Portekiz, Norveç, Ukrayna, Tunus, Karadağ, Libya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Hırvatistan, Bulgaristan, Cezayir, İngiltere ve Türkiye'den 113 sporcu, 73 botla mücadele edecek.



Anahtar Kelimeler: Ülkenin şampiyonada
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli