302 köpek kısırlaştırıldı

302 köpek kısırlaştırıldı

Bandırma Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde halen 150 dolayında köpek barınıyor.

Bandırma Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde halen 150 dolayında köpek barınıyor.

Veteriner hekimliklerini Kamil Dur ve Aysu Deniz’in yaptığı bakım evinde toplam 11 personel hizmet veriyor.

Geçici hayvan bakım evinde, 4 yıldan beri veteriner hekim olarak görev yapan Kamil Dur, sokak hayvanları ile ilgili yeni yasanın çıkmasının ardından kurumlarından köpek sahiplenmelerinde artış görüldüğüne dikkati çekerek, “Hayvanları sahiplenenler genellikle çiftlik sahipleri ve bahçeleri bulunan vatandaşlardan oluşuyor. Tabii evlerine köpek alarak sahiplenen vatandaşlarımız da var” dedi. 

Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nin yanında bulunan geniş bir bölgede doğal yaşam alanı oluşturulacağını, ayrıca yeni bir barınak da yapılacağını belirten Dur, “Yapılacak yeni barınağın projesi hazır. Şimdi ödenek bekleniyor” bilgisini verdi.

302 KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI

İçinde bulunduğumuz 2024 yılından bu yana Bakım Evi’nde toplam 302 köpeğin kısırlaştırıldığını belirten veteriner Kamil Dur, şunları söyledi:

“Bunun yanı sıra yaralı veya acil bakıma ihtiyaç duyan sokak köpeklerine gerekli müdahaleleri ve operasyonları yapıyoruz. Bize aynı durumda gelen kedilere de aynı işlemleri uyguluyoruz. Ancak kedilerle ilgili tüm çalışmalar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları bakım evinde gerçekleşiyor.” 

Veteriner Dur, vatandaşları sokak hayvanlarının bulunduğu barınaklardan hayvan sahiplenmeye çağırırken, ”Köpek ve kediler bir mal değil, candır. Onları çocuklarınıza bir yaz hevesi olarak aldıktan sonra sokağa terk etmeyin” diye konuştu.

Bu arada Bandırma Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde bulunan ve “Rıfkı” ismi verilen köpek de sevimliliği ile ilgi çekiyor.

  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: köpek kısırlaştırıldı
  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı