30 yeni işyeri ile kapasite 110’a çıkartıldı

30 yeni işyeri ile kapasite 110’a çıkartıldı

Erdek, SS. Küçük Sanayi sitesinde ilk etapta 80 işyeri 30 yeni ilave kapasite 110'a çıkartıldı.

Tatil ve Turizm’in cazibe merkezi Erdek’te kent merkezinde bulunan işyerlerini Küçük Sanayi sitesinde toplayarak çarşı hareketliliğini alış-veriş merkezlerine terk etme çabası ilk etapta 80 işyeri ile hayata geçirilmişti.

Aradan geçen zaman içinde mevcut 80 işyerinin yetersiz kalması üzerine başlatılan genişleme çalışması yeni 30 işyeri planlaması ile önemli ivme kazandı.

2022 yılında ihaleye çıkartılan 125m’ lik yeni 30 işyerinden 14’ü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilirken kalan 16 işyerinin son rötuşları tamamlanmak üzere.

SS Erdek Küçük Sanayi sitesi Kooperatifi Osman Bulut yaptığı açıklamada Erdek esnaf ve sanatkârının hizmetine sunulan yeni etap 14 iş yerinden sonra Haziran ayında teslim etmeyi planladıkları 16 işyerinin son dokunuşlarının sürdüğünü söyledi.

80 işyeri kapasiteli SS. Erdek Küçük Sanayi sitesinin işyeri kapasitesinin 110’a çıkartıldığını açıklayan Başkan Osman Bulut Sanayi sitesi girişine projelendirilen arıtma şebekesi projesi nedeni ile Küçük Sanayi sitesi kapasitesinin arttırılma olanağının ortadan kalktığını açıkladı.

Bulut; “Gelişmekte olan her kent gibi Erdek’te de her gün artan taleplere cevap verebilmek adına yeni işyerleri üretme olanağımız, Arıtma projesi ile ortadan kalktı. Şimdi tek umudumuz küçük sanayi sitemizin kuzey bölümünde kalan arsaların Büyükşehir tarafından sanayi sitesinin büyümesi adına genişleme projesi üretmesini bekliyoruz.” Dedi.

Başkan Osman Bulut, ayrıca mevcut sanayi içindeki beklentilerinin bir an önce çözüme kavuşturularak sanayi sitesi içinde oluşan olumsuzlukları giderilmesi için Büyükşehir’in harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sanayi sitesi içinde yola terkler, kotlama ve yağmur suyu giderlerinin yapılarak kışa kadar sanayi içi yolların asfaltlanması öncelikli beklentimizdir.” Dedi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz kapsamında birçok proje tamamlanmadan terk edilirken, Erdek SS. Küçük Sanayi sitesinde 125 m2 lik yeni 30 adet işyerinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesinin SS. Küçük Sanayi sitesi kooperatifinin başarısından kaynaklanmaktadır.

Yeni işyeri beklentilerinin karşılanması anlamında büyük bir özveri ile başlatılan projeyi hayata geçiren Kooperatif yönetiminin motivasyonunu arttıracak yeni genişleme sahaları planlarını hazırlamak, Sanayi sitesi içinde ivedilik ile hayata geçirilmesi gereken yola terkler, kotlama ve yağmur suyu giderlerinin başlatılması, hayata geçirilmesi Ahmet Akın başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yönetiminden beklenmektedir.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: işyeri kapasite çıkartıldı
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli