Tarih: 21.05.2022 18:08

50 ilde terör operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütlerine yönelik olarak Türkiye genelinde, birçok il jandarma komutanlığının katılımıyla operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda toplamda 50 ilde, 114 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nca şu açıklama yapıldı:

“”İlkbahar-yaz döneminin gelmesiyle beraber eylem arayışlarını artıran ve ülkemize eleman, silâh ve patlayıcı madde aktarım gayretlerini yoğunlaştıran PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütleri ile dini istismar eden DEAŞ ve FETÖ-Fettullahçı Terör Örgütlerine yönelik, ülke genelinde, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, Edirne, Hakkâri, İstanbul, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Muş ve Van Jandarma Komutanlıkları tarafından 13-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında, eş zamanlı, geniş kapsamlı operasyonlar icra edildi.

Bu kapsamda, PKK/KCK-PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ-Fettullahçı Terör Örgütlerinin üyelerine, işbirlikçilerine ve finans kaynaklarına yönelik 16 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerine yönelik Muş, Mardin, Mersin, Edirne, Hakkâri, Antalya, Diyarbakır ve Van merkezli 14 ildeki 8 ayrı operasyonda 46 şüpheli,

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Balıkesir, Konya, Edirne ve Kilis merkezli 25 ildeki 4 ayrı operasyonda 49 şüpheli,

DEAŞ terör örgütüne yönelik Kocaeli, Van ve İstanbul merkezli 12 ildeki 4 ayrı operasyonda 19 şüpheli olmak üzere, toplamda 50 ilde, 114 şüpheli yakalandı.

Yapılan operasyonda 3 adet ateşli silâh ve bunlara ait mühimmat, 2 adet gece görüş dürbünü ve çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —