Tarih: 12.01.2023 16:26

53 Yıl kendine hayat gözü olan eşine beste yaptı.

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Erdal Dumrul, yerel Belediye'den bedensel engelliler için uygun yollar istedi.

7-14 Ocak Görme Engelliler, Beyaz Baston haftası kapsamında Bandırma Manşet’e konuk olan Bedensel Engelliler derneği (Babed) başkanı Erdal Dumrul, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i örnek göstererek tüm engelliler adına Bandırma Belediyesinden daha fazla beklentileri olduğunu açıkladı. 

Babed Başkanı Erdal Dumrul, Gazeteci Yazar Önder Balıkçı ile yaptığı söyleşide Başkan Tolga Tosun’un Hacıyusuf ve Günaydın mahalleleri yanı sıra bazı ana arterlerde gerçekleştirdiği yol ve kaldırım düzenlemelerini takdirle karşıladıklarına işaret ederek, uygulamanın Ordu caddesinde de hayata geçirilmesini istedi.

Erdal Dumrul ayrıca Başkan Av. Tolga Tosun’un derneklerinde kayıtlı bulunan 10 görme engelli vatandaşları adına VESTEL ‘in ürettiği elektronik beyaz baston armağan etmesini beklediklerini söyledi.

Geçmişte Bandırma’da faaliyet gösteren genel bir dernek çatısı altında bulunurken 2017 de ayrılıp Bandırma Bedensel Engelliler Derneği (BABED) i kuran Erdal Dumrul ve arkadaşları gelinen noktada 60 üyeye ulaştıklarını, ancak Bandırma nüfusunun 180 bin olarak düşünüldüğünde 18 bin’e yakın engellinin yaşadığı Bandırma’da Engelliler adına yapılması öngörülen daha birçok eksik olduğunu söyledi.

AŞIK VEYSEL “GÖRME ENGELLİLERİN PİRİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 yılını “Aşık Veysel yılı” etmesine de atıfta bulunan Erdal Dumrul, “1956 yılında 12 yaşımda Sivas Taşhan’da bulunan esnaf kahvesinde görme engellilerin piri değerli üstadımız Aşık Veysel ile tanışma şerefine nail oldu. Ondan aldığın feyz ile daha sonra ailemin de desteği ile Kayseri’de gittiğim halk evinde saz çalmayı öğrendim.  53 yıl önce eşim Sıdıka ile tanışıp evlendim. 53 yıldır benim hayatına bir çift göz olan eşime minnet borcumu ödemek adına ona “Tatar Güzelim” adlı eserimi beste yaptım. Tabi müzik çalışman bununla sınırlı kalmadı, TRT’nin sınavlarına katıldım, Nuri Sesigüzel 1, ben 2. Oldum, ancak o yıllarda kurumda engelli kadrosu olmadığı için bu isteğim olmadı. Bendi, kendi alanımda sürdürdüğüm çalışma ile 40-50 dolayında beste yaptım.  3 kaset doldurdum, 5 tane 45 lik Long Plak doldurdum.” dedi. 

Babed Başkanı Erdal Dumrul söyleşisini noktalarken görme engellilerin piri, üstat Aşık Veysel’in anısına “Uzun ince bir yoldayım, 14 Mayıs'ta doğan eşi Sıdıka için yaptığı beste “Tatar Güzelim” ve son olarak sazıyla, sözüyle özleşen “Açma yaramı derin, bu derdimi bilen gelsin.” İle söyleşiyi noktaladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —