Tarih: 05.09.2019 11:18

9 aday mülakattaydı

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü için son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Rektörlük için 9 aday, Yüksek Öğretim Kurulu´nda (YÖK) mülakata alındı. Bu adaylar arasında, hâlen üniversitenin rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in yanı sıra bu üniversitenin iktisat bölümü öğretim üyelerinden Aksakal doğumlu Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar da yer alıyor. Diğer adayların ise diğer kentlerden olduğu öğrenildi.

/resimler/2019-9/5/1125076466778.jpg

         SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

YÖK´ün mülakatlarının ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü olacak öğretim üyesi konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Ancak YÖK´ün, Erdoğan´a, mülakatların sonucunda verilen puanlara göre bir sıralama yaparak bildirip bildirmeyeceği konusunda bir bilgi edinilemedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçilmeden önce üniversitelerde, tüm öğretim üyelerinin oy kullanmasıyla rektör adayları arasında seçim yapılıyor, bu oylamanın sonucunda ilk 6 isim YÖK´e bildiriliyordu. YÖK de bu sayıyı 3´e indirip, bir sıralamayla, son kararı vermesi için cumhurbaşkanına sunuyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, bu ay içinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörünü açıklaması bekleniyor. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-9/5/1125326779942.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —