9 aday mülakattaydı

9 aday mülakattaydı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü için son söz cumhurbaşkanında

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü için son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Rektörlük için 9 aday, Yüksek Öğretim Kurulu´nda (YÖK) mülakata alındı. Bu adaylar arasında, hâlen üniversitenin rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in yanı sıra bu üniversitenin iktisat bölümü öğretim üyelerinden Aksakal doğumlu Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar da yer alıyor. Diğer adayların ise diğer kentlerden olduğu öğrenildi.

/resimler/2019-9/5/1125076466778.jpg

         SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

YÖK´ün mülakatlarının ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü olacak öğretim üyesi konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Ancak YÖK´ün, Erdoğan´a, mülakatların sonucunda verilen puanlara göre bir sıralama yaparak bildirip bildirmeyeceği konusunda bir bilgi edinilemedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçilmeden önce üniversitelerde, tüm öğretim üyelerinin oy kullanmasıyla rektör adayları arasında seçim yapılıyor, bu oylamanın sonucunda ilk 6 isim YÖK´e bildiriliyordu. YÖK de bu sayıyı 3´e indirip, bir sıralamayla, son kararı vermesi için cumhurbaşkanına sunuyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, bu ay içinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörünü açıklaması bekleniyor. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-9/5/1125326779942.jpg



Bandırma Vapuru
12.09.2019 17:50:40
Yök keşke sorsaydı! Hepsi iyi güzel ve hoşta Sayın Rektör Adayı... İdari Personel için ne yapacaksınız? Onların verimli çalışması için hangi operasyonel adımlar atacaksınız? Personelin mutluluğu için iyileştirici neler yapacaksınız? İdari personellerinizin size doğrudan ulaşmasının yollarını açacak mısınız? Yoksa setler koyup size ulaşmasını engelleyecek misiniz? Üniversitenin iş yükünün neredeyse tamamını üstlenen idare personellerinize sözde değil özde değer verdiğinizi gösterecek hangi somut adımları atacaksınız? İdari personellerden sadece amir düzeyindeki personelleri dinlemeyip, diğer personelleri de kucaklayarak amirlerin insafına bırakmayacak bir hiyerarjik düzeni hayata geçirebilecek misiniz? Üniversitenizin ve idari personellerinizin çalışma koşul ve şartlarını üniversiteye yakışır bir şekilde mi belirleyeceksiniz yoksa bir tekstil fabrikası mantığıyla çalışılmasına göz yumacak mısınız? Üniversitenizi çağdaş-modern bir yönetim ve yönetişim anlaşıyla mı yürüteceksiniz? Üniversitenizin misyon ve vizyonunu belirken her alanda lider üniversitelerin modellerini mi baz alacaksınız yoksa en kibar tanımlamayla "kendi yağında kavrulan-sıradan" üniversitelerin modelleri üzerine mi üniversitenin geleceğini inşa edeceksiniz? Bu sorular sorulur mu demeyin, Sadece adı geçen üniversite için değil, tüm üniversitelerdeki onbinlerce idari personel bu soruların cevaplarını ve sonuçlarını merak eder. Çünkü idari personeller üniversitelerin öksüz evlatlarıdır maalesef...