Tarih: 25.04.2012 11:12

AKP MEMURLA ALAY EDİYOR!

Facebook Twitter Linked-in




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça AKP hükümetinin memur ve memur emeklisiyle alay eder gibi maaş zam artışı teklifinde bulunduğunu söyledi. Havutça, Türkiye'de yıllardır işçilerin, kamu emekçilerinin ve emeklinin alım gücünün düştüğü bir ortamda yapılan zamlarla giderleri daha da çoğalan memurun, emeklinin çalışan çalışmayan her kesim AKP'nin iddia ettiği 16. büyük ekonomiden payını alamamaktadır” dedi.


Havutça'nın açıklaması şöyle: AKP MEMURLA ALAY EDİYOR!

AKP memura Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir hükümet döneminde olmadığı kadar eziyet çektiriyor. Anayasa değişikliğinden bugüne kadar geçen 19 aylık sürenin sonunda nihayet toplu sözleşme sürecinin resmi olarak başladı. Ancak görünen o ki 2.5 milyon memur ile 1.8 milyon memur emeklisi zamlı maaşını haziran ayında alabilecek. Yeni yıla zamsız maaşla giren memur bunca aydır maaşına zam beklerken, AKP hükümeti elektriğe yüzde 9.2, doğalgaza yüzde 18.72 zam yaparak adeta memurla alay etmiştir. 2012 Mart itibarıyla yıllık enflasyon TÜFE'de 10.45'dir. Tüm ürünlerin fiyat artışına sebep olan bu iki stratejik maddeye yıllık bazda yapılan yüzde 30'ların üzerindeki zamların önümüzdeki dönemde enflasyonu artıracağı kesindir. Dünyanın en pahalı akaryakıt ve likit petrol gazını kullanan ülkesi olan Türkiye'de yıllardır işçilerin, kamu emekçilerinin ve emeklinin alım gücünün düştüğü bir ortamda yapılan zamlarla giderleri daha da çoğalan memurun, emeklinin çalışan çalışmayan her kesim AKP'nin iddia ettiği 16. büyük ekonomiden payını alamamaktadır. Üstelik, AKP kamu emekçileri ve emeklilerin 4 aydır zamsız maaş aldıkları bir ortamda doğalgaza, elektriğe ve beraberinde bir çok yaşamsal ürüne yapılan bu zamlarla maaş farkları” memurun emeklinin eline geçmeden buharlaşmıştır. Bu da yetmezmiş gibi AKP hükümeti bütçe açığını bahane ederek kaynak sıkıntısı göstererek yıllık maaş zammı olarak % 3+ 3 'lük artış önermekte memuru, emekliyi açlığa mahkum etmektedir.

FATURA MEMURA, EMEKLİYE, HALKA KESİLİYOR

Sosyal güvenlik sistemi iflas etti diyerek, emeklilik yaşını yükselten, herkesi zorunlu prime bağlayan AKP Ardı arkası kesilmeyen zamları düşük ücret artışları ile halka dayatıyor. AKP, kendi sorumluluğunun faturasını memura, emekliye, halka kesiyor.

Memurlar 2 Mayıs'ta toplu sözleşme masasına oturacaklar. AKP Hükümeti onların haklı taleplerini görmezden gelen tavrından vazgeçerek, talep ettikleri zam oranını ve taban aylıklarındaki artış oranını, aile, çocuk yardımları ile ek ödemelerindeki artışları koşulsuz olarak kabul etmelidir. Sosyal devlet olmanın Anayasal bir gereği olarak AKP hükümeti adil bir vergi sistemi ve adil bir ücret sistemi oluşturmalıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —