Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Gürer’in "Gastronomi" tepkisi!

 Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Gürer’in

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı H. Levent Gürer’ “Cumhuriyet alanında, açıkta gıda ürünü satılmamalı”

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma Cumhuriyet alanında kurulmasına onay verdiği “Bandırma Gastronomi Yöresel Ürünler ve Hediyelik Fuarı”na tepki gösterdi.

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın, “Bandırma Manşet”teki son köşe yazısındaki eleştirilerine katıldığını belirten Gürer, şunları söyledi:

“Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Bandırmamızdaki esnaf da ayakta kalmak için büyük çaba harcıyor. Birçok esnaf, içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmaya çalışıyor. Bu ortamda, haksız rekabetin bir örneği olacak şekilde, cumhuriyet alanında, ‘Gastronomi Yöresel Ürünleri’ ismiyle böyle bir işe izin verilmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki, yasa ve yönetmelikler gereğince meyve ve sebzenin dışında gıda ürünlerinin açıkta satışı yasaktır. Oysa ‘fuar’ adı altındaki bu organizasyonda gıda ürünleri, her çeşit hijyenden uzak şekilde, açıkta satılmaktadır. Bu konuda denetim yapması gereken devlet kurumu ise Bandırma Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü’dür. Ancak bu konuda şu ana kadar hiç denetim olduğunu görmedik. Yetkilileri göreve davet ediyorum.”  ÖNDER BALIKÇI 



Nazim arar
7.10.2024 05:37:30
Suistimal için en müsait alan 400 liraya sucuk, 250 liraya tereyağ, 100 liraya bal satanı var. Denetim için numune alsan 3 ayda cevap gelir, adamlar 10 gün sonra yok

Mehmet Aldemir
7.10.2024 11:41:48
Gıda ürünleri hijyen den uzak diyoruz hele süt ürünleri. Dizi dizi suçuklar üzerinde etiketleri yok denetim şart herkez bunu söylüyor. Şimdi kim işini yapıyor kim elini taşın altına koyuyor. Bu satış yapanlar gelmeden önce bu haber çıkması daha doğru olmazmıydı. kaldıki bu tür satış yapanlar Bandırma ya ilk defa gelmiyor. Şimdi ne olacak hiçbirşey havanda suyu dövmekten başka bir şey yok.

Mehmet şahin
8.10.2024 01:45:17
Bandırma lı esnaf bukadar sağlık sız ortamda satış yapsa hemen ceza yer. Bu gibi yerlerin kapalı ortamda olması gerekmiyor mu rüzgarın ve insanların~gezinirken kaldırdığı toz. Bukadar gıda maddesi açıkta satılmasına izin verilmemesi gerekir.

ARİF ÖDÜL
8.10.2024 09:23:02
Bandırma/Balıkesir yöresinin yemekleri nerede. Antakya yöresinin burada işi ne.

  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false