Havutça; Eğitim emekçisi 36 öğrencimizin yaşamını yitirmesi acımızı dahada derinleştiriyor.``

 Havutça; Eğitim emekçisi 36 öğrencimizin yaşamını yitirmesi acımızı dahada derinleştiriyor.``

Bandırma 911 arama kurtarma ekibini Van`a gönderen Balıkesir milletvekili Av.Namık Havutça yaptığı yazılı açıklama ile Deprem şehidi Öğretmenlerin acısını paylaştı. Havutça yaptığı açıklamada şöyle dedi.

HABER/ZEKİ KARADENİZ
Pazar günü Van ilimiz ve ilçelerinde yaşanan depremde yüzlerce insanımızın yaşamını kaybetmesinin üzüntüsünü, acısını yaşıyoruz. Acımız o kadar büyük ki eğitim emekçisi 36 öğretmenimizin yaşamını yitirmesi acımızı daha da derinleştiriyor.





Ülke olarak yaşadığımız bu felaket ülkemizin bir deprem bölgesi olduğu gerçeğini ve acilen alınması gereken önlemlerin hâlâ alınmadığını göstermektedir. Ortak aklı egemen kılan bir ülke yönetiminde risk oluşmadan alınan önlemler risk ortaya çıktığında can kaybına yol açmayacaktır. Geçmişte yaşadığımız ve binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz depremlerin ardından hala aynı acıları yaşıyor olmamız, gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı ve halkımızın bu konuda bilinçlendirilmediği konusunu yeniden gündeme getirmektedir.



Türkiye’nin coğrafi özellikleri nedeniyle riskli bir deprem bölgesi olduğu ortadadır. Türkiye deprem felaketinin acılarını bir çok kez yaşamış bir ülke olmasına rağmen henüz risk oluşmadan önlem alan bir ülke olamadık. Depremler ve afetler her zaman karşı karşıya olduğumuz bir gerçek; beraberinde ölümler ve çok ciddi maddi hasarlar getirmektedir. Deprem olgusunu ciddiye almamız, bu konuda önlemleri geciktirmeden almamız gerekmektedir. Ayrıca, Türkiye’de deprem riski bulunan tüm kentlerde tüm okul ve yurtlar, kamu binaları, hastaneler vb. binalar depreme dayanıklılık açısından derhal inlemeye alınmalıdır.



Gelecek nesillerimizi emanet ettiğimiz, toplumsal aydınlamamızda büyük payları olan ancak depremde yitirdiğimiz öğretmenlerimizin ve yüzlerce yurttaşımızın acı kayıpları yalnızca bir depremin sonucu değildir. Doğal afet politikaları üretmek konusunda hazırlıksız olan yönetimlerin aynı zamanda bilim, akıl ve mantık ile insan hayatındaki riskleri en aza indirmek konusunda da yetersizlikleridir.



Deprem felaketinde yaşamlarını yitiren öğretmenlerimize, yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false