Kubilay anıldı.

 Kubilay anıldı.

Demokrasi şehidi Mustafa Fehmi Kubilay katledilişinin 83.yılında anıldı.

23 Aralık 1930 yılında Cumhuriyet rejimini yıkmaya yönelik eylemlerin Mememen uzantısında kendisini ``Mehdi`` olarak gösteren Giritli Derviş Mehmet adlı hain tarafından katledilen yedeksubay Mustafa Fehmi Kubilay, CHP de düzenlenen törenle anıldı.

CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay`ın konuşması ile başlayan Şehit Kubilay`ı anma programında sırası ile Belediye Başkanı Sedat Pekel, Yarıdımcısı ve Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, CHP Eğitim Sekreteri Nermin Mutlu ve Bandırma Şair ve yazarlar grubu üyeleri Seyfettin Ertekin ile Şefik Koman günün önem ve mahiyetine hitaben birer konuşma yaptılar.

CHP` deki anma programında 24 yaşındaki Eğitim kökenli genç Cumhuriyet yedek subayı Mustafa Fehmi Kubilay`ın katledilişinin Cumhuriyet ve onun devrimlerine yapılmış bir saldırı olduğu, Bu saldırının 83 yıl önce gerçekleştirilip, vatan hainlerinin asılarak cezalandırılmasına rağmen, uzantılarının bugün dahi tehditlerini sürdürmekte çaba sarf ettikleri kaydedildi.

CHP deki anmada, Cumhuriyet ve onun ilkelerini yıkmaya kimsenin gücünün yetmiyeceği vurgulanarak, Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyet`in ilelebet yaşıyacağı vurgulandı.



  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli