Açık hava PALAS'lar full tıme

Açık hava PALAS

Ekonomik veriler yetersiz olsa da, sıcak yaz günlerinde, serin bir tatil herkesin hakkı

Turizm sezonunda ekonomik göstergelerin yetersizliği ülkede özellikle Akdeniz ve Ege başta olmak üzere birçok kentteki turistik tesislerin kapasitenin çok  altında çalıştığı bilinmekte, Turizm'in merkezi olarak tanılanan Akdeniz ve Ege'de durum böyle iken acaba bizdeki durum ne?

İç deniz Marmara'da gündelikli tatilci merkezi Avşa'nın dışında otel, motel ve pansiyonlar %50 kapasiteyi geçemedi. Bir çok tesis %50 nin altında konuk ağırlarken özellikle Erdek ve Kapıdağ çevresi ilk kez bu denli çadır tatilciye tanık oluyor.

Çadır ve Karavan tatilcilerin büyük rağbet gösterdikleri Kampingler %90 lara ulaşan kapasiteleri ile bereketli bir sezon yaşarken, sahillerde kamuya ait sahipsiz alanlarda konaklayanların sayısı da hiç küçümsenmeyecek durumda, Hal böyle olunca Kapıdağ'ın ana ulaşım arteri Bandırma'da “Yıldızlı Uyku palas” park ve bahçeler yaşanan ekonomik olanaksızlıklardan nasibini aldı.

Bireysel bütçenin son harcama kalemi ile dönüş bileti alan tatilciler Bandırma'daki konaklama sürelerini ya bir bank' ta, Ya bir cami avlusunda, yada bir otobüs durağında uyuyup tatil yorgunluğunu Bandırma'daki açık hava yıldızlı palaslarda bırakıyor.  Mustafa YAMANER



Anahtar Kelimeler: PALAS'
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false