Ada'ya "BELEDİYE" mi geldi ne?...

Ada

"Her şey devletten belenmez!.." Diyen Paşalimanı, Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene' den öğünülecek davranış

"Her şey devletten beklenmez!.." Diyen Paşalimanı, Harmanlı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Övsene' den öğünülecek davranış.

Büyükşehir yasası ile bütçeleri ve gelir olanakları ellerinden alınarak köy muhtarlıklarının sayısı 892.  2014 te başlayan uygulama ile kırsal mahalle muhtarlıklarına dönüştürülen 892 köyde sorun hep aynı.

"Bütçe gelirleri kısıtlı, kaynak yok ve Hükümetin ekonomik istikrar genelgesi elimizi kolumuzu bağlıyor."

Balıkesir genelinde yaşamlarını sürdüren 892 köy muhtarları Ahmet Akın'ın Başkanı olduğu Büyükşehir'den hizmet almak adına daire başkanlıklarının kapılarında nöbet tutarken ana karada bulunan köy muhtarlarının aksine ve daha fazla mağduriyet yaşanan Ada köylerinde durum hiçte iç açıcı değil..

Ancak bu beklentileri umursamayan bir muhtar var ki, Paşalimanı'na gelen tatilciler onu Belediye Başkanı sanıyor.

Erdek Paşalimanı adasında bulunan 5 köyden Harmanlı köyü Muhtarı Yılmaz Övsene, kendi mülkiyetine ait kepçe ve kamyonu kamu malı gibi kullanarak Harmanlı'da genel bir çevre temizliği yaptı.

Muhtar Yılmaz Övsene, “Malum imkanlar kısıtlı, beklentiler çok, Erdek Belediyesi bu ihtiyaçlarımıza yetişemeyince, kendi imkanlarımızı kullanarak genel bir temizlik yaptık.” dedi.

Bu davranışı ile gerek mahalle sakinleri, gerekse Harmanlı'da bulunan tatilcilerin takdir ve teşekkürünü alan Muhtar Yılmaz Övsene “Herşey devletten beklenmez,ara sıra bizde taşın altına elimizi koymalıyız.” dedi.



Nurten Kurnaz
18.08.2024 16:35:04
100 Yıldır vatanımız olan Harmanlı köyümüz, daha önce muhtarlık yapan benim akrabalarım da dahil köyü için çalışan böyle bir Muhtar görmedi. Sadece temizlik değil, her konuda köylümüzün kucaklıyor, dertlerine derman oluyor. Maddi manevi hiçbir beklentisi olmadan köyümüz için çalışıyor. Darısı ülkemizdeki diğer köylerin başına.

EMİN REHA ULUÇAY
19.08.2024 15:50:56
Örnek alınması gerek, bahane değil çözüm üretiyor Tebrikler

Anahtar Kelimeler: ' "BELEDİYE" geldi ?...
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 12.4 ° Güneşli