Tarih: 22.06.2024 21:16

"Adını Dağlara yazdıracağım" demişti !... Gücü Pansiyona yetti...

Facebook Twitter Linked-in

Kapıdağ'ın en müstesna turizm beldesi Turanköy'ün girişimci, müteşebbis kanaat önderi Rıdvan Dolan, 45 yıllık eşinin ismini son yatırımı lüx pansiyonuna verdi.

Havası ile, suyu ile, Deniz, kum ve güneşi ile kendine özgü tatilcisi bulunan nadir tatil beldelerinden Turanköy'de sezon tüm hızı ile sürüyor.

Turanköy'ün Turizm'de etkin olmasında önemli rol oynayan eski köy Muhtarı ve emlakçı iş adamı Rıdvan Dolan gerek siyasi yaşamında gerekse muhtarlık sürecinde Turanköy merkezli hizmet anlayışı ile tanınıp seviliyor.

Geçmişten günümüze uzayan yaşam felsefesinde kendisine en büyük destekçi olan, ana moral ve motivasyon sağlayan 45 yıllık eşi Sevim hanım'a “Bir gün gelecek adına dağlara yazdıracağım” demişti.

Demişti ancak orman kanunu her verilen söze yol vermeyince Turanköy'ün kanaat önderi Rıdvan Dolan bu sözün altında kalmıştı.

Günler günleri kovaları, aylar yıllar geçti Turanköy, Eski Muhtar Rıdvan Dolan'ın açtığı kapıdan geçerek binlerce tatilciyi ağırlayan, ulusal ve uluslararası tanınan bir üne kavuşmuştu. Pansiyonlar, Süper Marketler, Plajlar, Yürüyüş yolları vs…

Eşi Sevim hanıma verdiği sözün ağırlığı ile ezilen Rıdvan Dolan sonunda çözümü buldu. Beldenin vizyonunu arttıracak 12 daireli 80 yatak kapasiteli 2+1pansiyona İsimlerinin baş harflerini taşıyan "R&S Yaşam evleri." adını verdi.

Rıdvan Dolan, eşi Sevim hanımın ismini Turanköy dağlarına yazdıramasa da hayat arkadaşının adını Dağ gibi pansiyona yazdırarak gönül yaptı.

Turanköy'de tatil yapanlar böylesine kaliteli bir pansiyona da tatil yapma fırsatı buldukları için Rınvan & Sevim Dolan'a teşekkür ederlerken, Turanköy sakinleri de pansiyonculukta çıtayı yükselten Rıdvan Dolan'ın açtığı yeni yolda kendilerine hedef saplamaya başladılar.

Eski dost, Rıdvan Dolan ile bu kısa dost sohbetini yeni beklentiler ile sonlandırırken "Turanköy'ün yeni beklentileri nedir?" sorusunu yönelttik.

Tatil beldesi Turanköy'ün duayen ismi Rıdvan Dolan, “Biz yüzümüzü turizme çevirdik, yeni pansiyon ruhsatlandırmaları bir an önce çözüme kavuşturularak vatandaşların önü açılmalı, Ayrıca Turanköy-Ocaklar yolunun tepeyi aşan Turanköy tarafı yol genişletme çalışması tamamlandı, şimdi sıra 4 km lik Ocaklar tarafının genişletilerek 9 km. lik tamamının TCK ya geçirilmesidir.”

“Turanköy eski Turanköy değildir… İki lafımda Turanköy'lü pansiyon ve iş yeri işleten komşularımadır. Turizm daldaki kuştur, bir kez ürkerse bir daha o dala zor konar… Çok üreteceğiz, fazla pahalı satmayacağız, dilimizi esnaf dili olarak kullanacağız, istek, talep ve şikayetleri dikkate alıp çözüm üreteceğiz, en önemlisi işe sadece pansiyonlarımız değil, Turanköy'ün her bir karışının temiz olması için gayret ve çabamızı esirgemeyeceğiz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —