Ahmet Akın, 25 yıllık hurdayı kucağında buldu.

Ahmet Akın, 25 yıllık hurdayı kucağında  buldu.

Yapımına başlanması ile bitirilmesi noktasında sayısız ismin siyasinin mevta olduğu Paşakent Kültür merkezi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın gözetiminde yeniden ihale edildi.

Zamanın kültür bakanlığı tarafından ihale edilip bir süre sonra statik yapısının uygun olmadığı gerekçesi ile yıkılıp ve yeniden yapımına başlanan Paşakent kültür merkezi inşaatı Bakanlıktan alınıp valilik denetiminde yapımına devam edilmişti.

İnşaatın yapımı Valilik ve Büyükşehir denetiminde özel bir firmaya verilirken asıl yüklenici firmanın sahibinin vefat etmesi, mirasçıların kendi yapmadıkları inşaat için hak ediş talebinde bulunması projeyi içinden çıkılmaz bir hale sokmuştu.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  yapısal hurdalığı gün yüzüne taşıma anlamında elini taşın altına koyması Bandırmalıları umutlandırmıştı.

Yücel Yılmaz'ın kültür merkezi anlamındaki ilk tasarrufu inşaat sahasının çevresini güvenli kılmak oldu. Kültür Merkezi inşaatının çevresini Kendi resimleri ile çevreleyerek sadece bu güvenlik çemberi için 1 milyon liraya yakın reklam bedeli ödeyen, ama inşaatı bir adın öte taşıyamayan Yücel Yılmaz'da kendinden önceki Milletvekilleri, Bakanlar ve Belediye Başkanları gibi siyaset hurdalığındaki yerini alırken Paşakent Kültür Merkezi projesi bu kez Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın himayesine kaldı.

Ahmet Akın, siyasi mevta mezarlığına dönen Paşakent Kültür merkezini insan yaşamına katmak için olması gereken hamleyi yaptı ve projenin tamamlanması için İhaleyi alan Doğan grup ile el sıkıştı.

Bandırma Paşakent Mahallesi çok amaçlı Kültür Merkezi projesini çeyrek asırlık geçmişinden alıp geleceğe katmak için harekete geçen Doğan grubu kendinden öncekiler gibi olmadıklarını kanıtlamak anlamında 2 mütevazı tabela ile işe başladılar..

Gördüğümüz kadarı ile 25 yıllık siyasi Mevta mezarlığı Paşakent çok amaçlı kültür merkezi projesi bu kez tamamlanacak.

Balıkesir büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'dan isteğimiz Kültür merkezi inşaatının başladığı noktadan geldiği noktaya sorumlu olup, yetkisini etkinleştirememiş isimlerin oluştuğu anıt tabelasını Kültür merkezinin ana kapısına asması…

Kolay değil çeyrek asırlık bir mevtayı cami avlusunda bulur gibi kucakta bulmak ve bunu yaşama katmak kolay iş değil…



Rauf İskender Kıvançlı
28.08.2024 11:33:29
Başkanım akçayın, altınkumun, gürenin denize dökülen kanalisazyon konusunda neler yapıyorsun uz turizm artık bitme noktasında denize girenler enfeksiyon yüzünden hastahaneleri dolduruyorlar ZÖZ Vermiştiniz ne bir açıklama nede duturunuz var uyuyormysunuz körrfez bitti sizde mezara toprak atmayın bizi pişman ettirmeyin yüzbinlerce chp liyi

  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false