Tarih: 18.04.2019 15:42

ALERJİYİ NEZLE SANIP HAFİFE ALMAYIN

Facebook Twitter Linked-in

Bahar aylarında polenlerin havaya yayılmasıyla birlikte, alerjik hastalıklara bağlı bulgularda büyük bir artış yaşanır. Bahar alerjisi deyimi daha çok halk arasında ?saman nezlesi? olarak bilinen alerjik rinittir. Burunda akıntı, hapşırık, kaşınma, gözlerde kızarıklık, sulanma gibi belirtiler gösterir ancak bunlarla birlikte astım bulgularında da artış olabilir. Bu belirtilerin nedeninin genellikle ağaç ve çimen polenlerinin havaya yayılması olduğunu söyleyen Liv Hospital Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Dost Zeyrek ?Bu polenlere temas eden duyarlı kişilerde alerjik hastalıklara ait bulguların ortaya çıkar. Prof. Dr. Cemalettin Dost Zeyrek bahar dönemlerinde özellikle çocuklarda alerjilere karşı alınması gereken önlem ve yapılması gerekenleri vurguluyor.

/resimler/2019-4/18/1544343296632.jpg

Nezleyle karışabilir

Bahar alerjisi belirtileri ile nezle belirtileri benzerdir. Bu nedenle anne babalar çocuklarının nezlelerinin uzadığını ve düzelmediğini düşünür. Nezlede bulgular 7-10 gün içinde kaybolurken, bahar alerjisinde bu süre birkaç aya kadar uzayabilir. Bu nedenle burunla ilgili yakınmalar 2 haftadan uzun sürüyorsa alerjik nezle açısından araştırılması gerekir. Bahar aylarında bu belirtileri olan çocukların mutlaka bir çocuk alerji uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir. Değerlendirme sonucunda bahar alerjisi şüphesi varsa tanıyı kesinleştirmek için kan ve deriden alerji testlerinin yapılması gerekir.

/resimler/2019-4/18/1545499391741.jpg

Alerji okul başarısını da olumsuz etkiler

Polen alerjisi için alerji testi genellikle 3 yaşından sonra yapılır. Çünkü bahar alerjisi genellikle 2 yaşından sonra ortaya çıkar. Bahar alerjileri hastayı çok rahatsız eder ve yaşam kalitesini bozar. Bunun sonucunda da çocukların okul başarılarını olumsuz olarak etkiler.

/resimler/2019-4/18/1546139549434.jpg

ALERJENLERDEN KORUNMADA ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —