ALTINOLUK BELEDİYESİNDEN "ROMAN" İLGİSİ

ALTINOLUK BELEDİYESİNDEN

ALTINOLUK BELEDİYESİ ÇADIRLARI YANAN ROMAN VATANDAŞLARA EV YAPIYOR.




__________________________________________/  Enver DOLGUN / EDREMİT

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Belediyesi beldede bulunan ve çadırları yanan Roman vatandaşların evlerini teslim etmek için kollarını sıvadı.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Belediyesi beldeye birkaç yıl önce boş bir alana yerleştirilen ve yerleşim alanlarındaki çadırları yanan Roman vatandaşlar için yapımına başlanan evlerini kısa sürede teslim etmek için kollarını sıvadı ve beldenin Küçüksu Mahallesi`nde inşa edilmiş olan binalar bitim sonrası kendilerine teslim edilecek.

Altınoluk`ta çadırlarda yaşayan Roman vatandaşların geçtiğimiz Haziran ayında çıkan talihsiz bir yangın sonucu çadırlarını kaybetmesi dolayısıyla Altınoluk Belediyesi, mağdur duruma düşen bu vatandaşlar için ev inşa etmeye başladı.

Daha önceki dönemde Roman vatandaşların bir kısmı için Küçüksu Mahallesi`nde inşa edilmiş olan binalara ikinci katlar yapılarak çadırda kalan vatandaşların bu yeni yerlere yerleşmelerinin sağlanacağını ifade eden Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan Özpolat "Beldemizde yaşayan birçok Roman vatandaşımız var.Biz elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.Bu vatandaşlarımızın bir kısmı kendileri için önceki dönem de yapılmış olan evlerde kalırken bir kısmı da çadırlarda hayatını sürdürüyordu.

Ancak çadırda yaşayan vatandaşlarımızın geçtiğimiz Haziran ayında talihsiz bir olay sonucu çıkan yangın dolayısıyla çadırları yandı.
Bu geçen süre içinde kurduğumuz Kızılay`dan gelen çadırlarda yaşayan vatandaşlarımız için kalıcı bir çözüm üretmeye karar verdik ve bahsetmiş olduğum Küçüksu Mahallesi`nde bulunan Roman vatandaşlarımızın evlerinin üzerine birer kat daha yaparak hepsinin orada daha rahat koşullarda yaşamalarını sağlamak için çalışma başlattık.

Şu an devam eden inşaatı en kısa zamanda bitirerek Roman vatandaşlarımızın da sabırsızlıkla beklediği evlerine kavuşmaları için sıkı bir şekilde çalışıyoruz." dedi.
Mesleği mimar olan Altınoluk Belediye Başkanı Mimar Hasan Özpolat, tüm çalışmaları kendisi yakından takip ettiğini açıkladı.