Aşağıyapıcı ile Çakıl Camilerini onardı

Aşağıyapıcı ile Çakıl Camilerini onardı

Erdek ilçesinin iki güzide sahil köyü Aşağıyapıcı ile Çakıl köyleri uzun bir aradan sonra Cami ve müşkilatını onardı.
Erdek müftüsü Vehbi Bardakçı`nın Erdek`ten ayrılmadan önce köy cemaatının isteği üzerine başlattığı imece ve hayır katkıları ile iki köyün Camii tüm müşkilatı ile birlikte yenilendi.
Şadırvanından tuvaletine, Minaresinden iç ve dış cephesine, Işıklandırmasından ısıtma ve halılarına dek yeniden yaratılan iki camii Mübarek Ramazan günlerinde yeniden ibadete açıldı.
Köy halkının katkıları yanı sıra tadilatı gerçekleştiren ustaları ve hamiyetperver vatandaşların özel katkıları ile müslümanların hizmetine sunulan ibadethanelerin halı ihtiyacını Yüzbaşılar karşıladı.
Özellikle Aşağıyapıcı köyünde 1959 yılında yapılan ve ilkkez böylesine kapsamlı bir tadilat için seferber olan vatandaşlar imecelerine katkı vermeyen köy mücavir alanları içersindeki iki kuruluş için gönül bıraktılar.
Aşağıyapıcı köyü muhtarlığı bu konuda isim vermeden iki kuruma olan gönül kırgınlıklarını yalın bir dille gündeme getirirken ``Umut bağladığımız dağlara kar yağdı, değil katkı almak telefonlarımıza yanıt dahi alamadık.`` diyerek kırılan kalplerinin bu iki kurum üzerindeki düşünce ayrılıklarına neden olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli