Ata sporunun adı yok!...

Ata sporunun adı yok!...

Erdek Güreş kulübü, ilçede kaybolmaya yüz tutmuş sporlar arasında kaldı.

Ata sporunun adı yok!...

Erdek Güreş kulübü, ilçede kaybolmaya yüz tutmuş sporlar arasında kaldı.

Erdek’te üç, beş gönüllünün omuzları üzerinde var olma mücadelesini sürdüren Erdek Güreş takımı ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri İlçe spor Müdürlüğünün sağladığı olanaklarla ayakta durmaya çalışıyor.

Eski Antrenörlerden Murat Bilgin tarafından yürütülen çalışma minder ve Ata sporu olarak 2 ayrı kategorideki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm olanaksızlıklara rağmen güreşe gönül vermiş 22 Genç’in devam ettiği çalışmalar ilçe gençlik hizmetleri kapalı spor salonu ve 18 Eylül stadında sürdürülüyor.

Gerek minder güreşlerinde, gerekçe yağlı çayır güreşlerinde mücadele veren Erdek Güreş takımının katıldığı birçok yarışmadan madalya ile dönmesi, genç sporcuların geleceğe yönelik adına umut olmasına rağmen ekonomik yetersizlik genç güreşçilerin önüne sürekli engel taşıyor.

ERDEK GÜREŞ TAKIMI ANTRENÖRÜ MURAT BİLGİN; “Ankara’da katıldığımız turnuvada sporcularıma az çorba yedirebildim”

Ata sporu Güreş’e gönül vermiş bir spor adamı olarak Erdek’te bir avuç güreş tutkununu yarınlara taşıma adına gecesini gündüzüne katan antrenör Murat Bilgin, “ Ne yazık ki birkaç kişinin çabası, bir grup genci umut dolu geleceğe taşımaya yetmiyor. Sağ olsunlar İlçe spor müdürlüğü ve Halk Eğitim müdürlüğümüz bize bazı olanaklar sağlıyor ancak bu asla yeterli değil, her şeyden önce bizim bir adımız yok, Biz bir spor kulübü müyüz, Bir dernek miyiz, Belediye takımı mıyız, yoksa Erdekspor’un bünyesinde faaliyet gösteren güreş dalı mıyız belli değil.”

ERDEK GENÇLİK HİZMETLERİİLÇE SPOR MÜDÜRÜ SALMAN KOÇU; “Erdek’te güreş sporuna imkanlarımız dahilinde katkı sağlıyoruz.” 

Erdek Gençlik Hizmetleri İlçe spor Müdürü Salman Koçu; Erdek güreş takımımız gerçekten büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Biz kendilerine salon, minder ve stat ’ta çalışma olanağı sağlıyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğümüz de meslek edindirme ve sportif faaliyetleri destekleme anlamında kendilerine katkı veriyor. Güreş takımımızın genç sporcularını salona taşıma anlamındaki servis taleplerini ne yazık ki karşılayamıyoruz.” Dedi. 

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık; Ekonomik tasarruf tedbirleri, elimizi kolumuzu bağlıyor.”  

Erdek Güreş takımının 18 Eylül stadındaki çalışmalarını izlemek üzere stada gelen Belediye Başkanı Burhan Karşışık, “Güreş takımımıza destek olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak Hükümetin tasarruf tedbirleri kararı bizin elimizi kolumuzu bağlıyor. Güreş takımımızın bir kimliği olmaması da ayrı bir handikap, Bakacağız bakalım, Erdekspor bünyesinde futbol ’un dışında güreş dalını da başlatmış olabilir miyiz, ona bakacağız.” Dedi.

Antrenör Murat Bilge, Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler, esnaftan Ramazan Akdağ ve Hasan Gülen'in fahri olarak katkı verdikleri Güreş takımında tüm beklentiler Atasporu Güreş'in Erdek'te mayalanıp, gelecekte Kırkpınar başta olmak üzere er meydanlarında Erdek'in isminin anons edilmesini sağlamak.