Ata'nın Erdek'i ziyaret programına ilişkin beklenti

Ata

Atatürk’ün, Erdek ziyaretini anma ve kutlama programının 2. kez gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Erdek ziyaretini anma ve kutlama programı 24 Haziran 2024 Pazartesi günü 2. kez gerçekleşmesi bekleniyor.

Büyük önderin yaşamındaki son ziyaretini yaparak, 24 Haziran 1938’de, “Savarona” yatıyla Erdek’e gelişinin ilk kez 24 Haziran 2023 te bir gurup sivil toplum örgütü üyesi tarafından hazırlanan program içeriği ile kutlanmıştı.

Erdek Cumhuriyet alanındaki çay bahçelerinin önünde sahildeki kılçık iskele önünde düzenlenen mütevazı bir program ile kutlanan Ata’nın Erdek ziyareti bu yıl Belediye tarafından hazırlanan program dahilinde kutlanıp gelenekselleştirilmesi kararı alınmıştı.

Önceki yıl Kılçık iskele önünde ilki düzenlenen programda İstiklal Marşının okunması ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapılmış, Ardından, Atatürk’ün geliş gününü yaşayan Erdek’lilerin anıları dile getirmişti.

Ata’nın Erdek’e gelişi adına denize çelenk bırakıldıktan sonra ise tören sona ermişti.

Atatürk sevdalısı Erdekliler önceki yıl yaşanan ilk karşılama programındaki heyecanlarını geleceğe taşımak adına Belediye tarafından üstlenilecek programa ek olarak 2014 yılında dönemin Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı tarafından düşünülen ve hayata geçirilen Belediye'nin Atatürk'ün fotoğrafları ile giydirilmesi 10 yıllık geçen süre zarfından ekonomik ömrünü tamamlamış olması, 24 Haziran hazırlıkları kapsamında gündeme alınarak yenilenmesi isteniyor.



  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli