Tarih: 09.03.2022 00:41

Avşa adasını dolandırdı

Facebook Twitter Linked-in

Aslında bu seneryo geçmişte Türk filmlerinde çok oynanmıştı, buna rağmen Sülün Osman, Tilki Selim, Çiftlik Bank Mehmet Aydın, Banker Kastelli, Güney Zobu, Jet fadıl, Selçuk Parsadan gibi isimler mesleği daha üst noktalara taşıyarak tabiri caiz ise malı götürenlerin namı yurt sınırlarını aşmıştı.

Avşa'da yaşanan benzeri olayda ise adalılar parayı kaybettiklerine mi, yansın, yoksa kış kıyamette ayazda kaldıklarına mı!...

Kış kıyamet'te Avşalıları battaniye altına toplayan dolandırıcılık olayı kahramanı Tuncay Uslu isimli Balıkesir'li uyanık 4 yıl önce geldiği ada'da kalorifer tesisisatı döşemeciliği yanı sıra kat kaloriferlerinin yakıtı "Palet" satışı yapıyordu.

Uslu Tuncay, önceleri işine gücüne bağlı, sözünün eri bir iş insanı olarak sürdürdüğü işini 2022 kışında daha da büyüterek, sermaye yetersizliğinden PALET tedariği sağlayamadığını söyleyip, peşin para karşılığını sipariş toplamak istediğini söyledi.

Bu masumane talebin dürüstlüğünden şüphe etmeyen AVŞA lılar, tonu 1200 tl den yatırdıkları PALET paraları kimine göre 300 bin, kimine göre 500 bin lirayı buldu, ancak Mart geldi kara kış kapıya dayandu Uslu Tuncay'ın paletleri birtürlü gelmedi.

Palet talebinde bulunan müşterileri ile Whats App grubunda diyaloğ sağlayan Uslu Tuncay önce grubu kapattı ardından telefonlarını, 200 den fazla Avşa'lının 3-5 bin lira arasında PALET bedeli ödedikleri Uslu Tuncay'ın uslu durmayarak usul usul kirişi kırıp ortalıktan kaybolması AVŞAlıların gerçeği anlayıp zorunlu battaniye mesaisine başlamalarına neden oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —