Avşa tercihini Çanakkale`ye kullanıyor.

Avşa tercihini Çanakkale`ye kullanıyor.

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar``Yaz nüfusu 80 bin kişiye ulaşan Ada belediye statüsünü kaybetmemeli.``





Balıkesir`in bütün kent olması noktasında yol ayrımına gelen Adalar kendi sostal ve ekonomik önlemlerini alma noktasında bir dizi arayışa girdi.

Marmara adası ve Saraylar  Tekirdağ`ı, Avşa Çanakkale`yi Paşalimanı köyleri ise ikametlerini Erdek`e almak istiyor.

Bütün şehir olma noktasında en istekli kent olan Balıkesir yeni yapılanmada üstlenilecek misyonda idari mevcudiyetini sürdürebilmek adına yapılanma girişimleri reklamsal boyutlara taşırken bir çok il gazetesi de ilçelerde büro açmak sureti ile Bütün şehir gazetesi olma noktasında çaba gösteriyor.

Balıkesir`in bütün şehir olma statüsünün yavaş yavaş kimlik kazanmaya başlaması özellikle AKP kanadında siyasi yapılanmayı`da şekillendirmeye başladı.

AKP son kurultayda parti tüzüğünde yaptığı tadilat ile 3 yıllık milletvekilliği süresi ile parlementerlik sürecini noktalayan vekillere Belediye başkanlığı yolu açıldı.

Dolayısı ile bu değişiklik parlementerlik süresi noktalanan AKP genel başkan yardımcısı A.Edip Uğur`un Balıeksir Bütün şehir Belediye başkanlığı adaylığı`da kesinleşmiş oluyor.

Balıkesir`de koltuk, makam ve mevkii savaşları sürerken belde ve ilçeler bazında da temaslar hızla sürüyor. 33 belde belediye başkanının mutad toplantılarında uygulamaya karşı alınacak önlemler görüşülürken hafta sonu en çarpıcı haber Avşa`dan geldi.

Marmara Denizini RO-RO seferleri ile Erdek, Karabiga ve Çanakkale`den Tekirdağ`a bağlayan Çanakkele Valisi Güngör Azim Tuna beraberinde daire müdürleri, ve İlgenel meclisi üyeleri ile birlikte Gentaş`a ait deniz otobüsü ile Marmara Denizinin batısında etkin bir ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet`in Avşa`daki incelemelerinde ise Ada`nın Çanakkale`ye bağlanması konuşuldu.

Avşa Belediye başkanı Cevdet Çağlar, Çanakkale Valisi ve heyeti ile Avşa`da gerçekleştirilen toplantıda Ada`nın bir çok anlamda Çanakkale ile ortak bağları bulunduğu , Yaz nüfusu 80 bin`i bulan bir beldenin sosyal ve ekonomik yapısnın mahalle statüsünde şekillenmesinin mümkün olmadığı belirtilerek Avşa`nın Çanakkaleye bağlanmasının mevcut şartlara göre en uygun karar olduğu görüşünde birleşildi.

Başkan Cevdet Çağlar ilk Belediye başkanı olarak görev aldığı Avşa`nın köylük`ten kentliğe geçiş noktasında yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini vurgulayarak  Yaşamsal anlamda ``yok`` kelimesinin vücut bulduğu Avşa köyünü bugün 80 bin kişinin huzur içersinde tatilini geçiren bir kent vizyonuna taşıdıklarını vurgulayarak ``Avşa`nın bu haklı talebini benim yeniden adaylığım için istediğimizi düşünenler olabilir, Şartlar ve koşullar ne olursa olsun, ben aday değilim, Görevde bulunduğum süre içinde Avşa`nın yaşamsal gereksimini alt yapıdan, üst yapıya, Çevre`den temizliğe herşeyi yaptık, Bundan sonra göreve gelecek arkadaşlarımız ancak bu hizmetlerin üzerine üzerine bir şey koyarsa ne ala, Yanlız Ada kara ile bağlantısı olmayan Avşa`nın mahalle statüsünde bırakılması sosyal ve kültüren Ada`nın yok olması anlamını gelir.`` dedi.

Çağlar ``Halka rağmen`` yapılan hiçbir uygulamanın sonuca ulaşmasının sözkonusu olmayacağını vurgulayarak ``Adalar bütün şehir statüsünde belediye kalmak istiyor, Bunun  dışında bir görüş yok.`` dedi.

Bütün Şehir statüsü kendi sürecinde ilerlerken sistemin idari ve işlevsel mevzuatının halen açıklanmaması özellikle mahalleye dönüştürülecek Beldelerin huzursuzluğunu daha da arttırıyor.




Fikri
4.10.2012 14:24:11
Peki Beldesi kapanan beldesi mahalle olan vatandaş akp ye oy verirmi verirse ahmak sayılmazmı akp bu yanlıştan dönmeli yada taslak yumuşatılmalı yoksa akp siyasi mefta olmak üzere

nurcan göz
9.10.2012 12:32:07
Başkanımız doğru tespitlerde bulunup doğru hamleler yapmıştır.Bu anlamda avşa adasının çanakkaleye bağlanması talebi dopru bir karardır.Ayrıca her ne olursa olsun adaların eğitimde sağlıkta ve hizmette özel bir statüsü olmalı çünkü kara bağlantısı yok.Başkanımızı yürekten destekliyorum.Saygılarla Nurcan Göz http://www.avsa-adasi.com.tr

KAMİL DOĞRU
24.03.2013 22:40:16
Büyükşehirin daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum.Adada mahsur kalmış bir belediye hiçbir yere yetişemiyor.İtfaiye aracının merdiveni bile yok. Araç, gereç iş makinası,hiçbirşey yeterli değil.

Avşalı ali
2.02.2015 11:14:04
Avşa tercihini kullanamaz. Balıkesir büyük şehir olmuş dolup taşan tatil beldesini bırakır mı sizce ? www.avsapansiyonfiyatlari.gen.tr Birde eklemek istiyorum beldenin belediyesi tamamen kapanmıyor halen bir çok odası hizmet vermektedir.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı