BAL’a play-off sistemi geliyor.

BAL’a play-off sistemi geliyor.

Bölgesel Amatör Lig’de(BAL) özellikle terfi statüsünde değişiklikler üzerinde duruldu.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu(TASKK) Başkanı Ali Düşmez’in öncülüğünde Erzurum’da yapılan 45’inci Başkanlar Kurulu toplantısında, Bölgesel Amatör Lig’de(BAL) özellikle terfi statüsünde değişiklikler üzerinde duruldu.

Toplantıda özellikle gruplarında şampiyon olan takımların doğrudan TFF 3. Lig’e yükselmesini sağlayan statüden memnun olmayan kulüplerin yoğun itirazı dikkate alındı. Başkanlar Kurulu toplantısında, gruplarında şampiyon olan takımların TFF 3. Lig’e çıkması durumunda 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki takımlara play-off hakkı tanınması istendi. Bu maddeye alternatif olmak üzere şampiyonların doğrudan TFF 3. Lig’e çıkmaları ve sadece ikinci sıradaki takımlara play-off hakkı tanınması da gündeme geldi. 

Aynı profesyonel futbol liglerinde olduğu gibi Bölgesel Amatör Lig’de de uygulanması düşünülen play-off sistemiyle birlikte takımlar arasındaki rekabet ortamı artırılarak, ligden erken kopmaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Bir üst lige yükselmeye ilişkin statünün yanı sıra yaş kontenjanının da değişme ihtimali çok yüksek görülüyor. Yaşı büyük ve genç futbolcu kotasında değişiklik yapmaya hazırlanan Başkanlar Kurulu, yeniden düzenlemeyle birlikte kulüplerin işini kolaylaştıracak.

Toplantıda, kulüplerin ekonomik gelirlerini artıracak iddia projesi de gündeme geldi. Türkiye Futbol Federasyonu ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde uygulanacak bu proje doğrultusunda, Bölgesel Amatör Lig takımları sezon içinde bir ya da iki kez “İddia” bülteninde yer bulacak. Bu doğrultuda kulüplere, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından belli bir miktar para değişikliği de sağlanacak. Gerçekleşecek bu değişikliklerle birlikte Bölgesel Amatör Lig’de,  14 yıl sonra ilk kez statü değişmiş olacak.



Anahtar Kelimeler: - sistemi geliyor.
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false