Tarih: 03.09.2016 23:36

Balık yumurtaları ve larvalar gözlendi

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü bünyesinde hizmet veren Su Ürünleri Bölümü, çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyor.

/resimler/2016-9/3/2337582985176.jpg

Su Ürünleri Bölümü Başkanı, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Alpaslan Kara, sorumluluk alanlarına giren Ege ve Marmara bölgelerindeki deniz ve iç sularda dağılım gösteren su ürünleri stoklarının izlenmesi ve yönetimine uygun araştırma çalışmaları yürüttüklerine işaret ederken, şunları söyledi:

?Bu bağlamda Erdek, Bandırma ve Saros körfezlerinde dağılım gösteren balıkların yumurta ve larvalarının çeşitlilik, bolluk ve dağılımının araştırılmasına yönelik üç ayrı proje gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra, ?Marmara Denizi´ne Giriş Yapan Lesepsiyen(Indo-Pasifik ve Kızıldeniz kökenli) Balık Türlerinin Araştırılması´ ve ?Marmara Denizi´ndeki Derin Su Pembe Karidesi´nin Stok Durumunun İzlenmesi ve Yönetimi´ projelerini de tamamlayarak, bu projelerden elde ettiğimiz sonuçları Bakanlığımıza gönderdik.?

?Edremit Körfezi Yapay Resiflerinin İzlenmesi? ve ?Marmara Denizi Ekonomik Demersal Balık Türlerinin Popülasyon Yapısı ve Stok Tahmini? projelerini de enstitü olarak yürüttüklerini vurgulayan Kara, şu bilgiyi verdi:

?Enstitümüz, ayrıca gerek Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından güdümlü olarak yürütülen, gerekse Genel Müdürlüğümüze bağlı diğer araştırma enstitülerinin yürüttüğü projelerde iş paketleri üstlenmiş ve bu projelerin başarıyla sonuçlanmasına katkıda bulunmuştur. Bu projeler, ?Marmara Denizi Balıkçılığının Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Yönetim Stratejilerinin Belirlenmesi´(Trabzon Merkez Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü), ?Beyşehir, Eğirdir, İznik ve Uluabat Gölleri Balık ve Kerevit Popülasyonlarının İzlenmesi´(Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü), ?Çanakkale Boğazı´ndan Hopa´ya Lüfer Popülasyonunu İzleme(TAGEM), ?İç Sularda Avcılık Yoluyla Yapılan Üretim Miktarlarının Tespiti ve İzlenmesi´dir.(TAGEM) Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından hâlen yürütülen ?Işıkla Avcılığın Sürdürülebilir Balıkçılık Üzerine Etkileri´ projesinde Marmara Denizi iş paketi de enstitümüz tarafından yürütülmektedir.?

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü´ne bağlı Su Ürünleri Bölümü Başkanı Alpaslan Kara, önümüzdeki dönemde başlıca hedeflerinin ise ihtiyoplankton araştırmalarını genişletmek ve tür çeşitliliklerini DNA düzeyinde belirlemek, sorumluluk alanları içinde yer alan Marmara Denizi ve Kuzey Ege Denizi´nde kirlilik incelemeleri ve demersal balıkların stok izlenmesi çalışmaları yapmak, akvaryum balıkçılığının yetiştirilmesine yönelik alt yapı çalışmaları gerçekleştirmek ve kapalı devre yavru balık ve alg üretimleri plânlayarak araştırmalarda bulunmak olduğunu sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —