Tarihi gar binası ve içinde yer aldığı 3 bin 844 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı.
Balıkesir tarihi gar binası ve içinde yer aldığı 3 bin 844 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun tarihi gar binası ile ilgili 25 Haziran tarihli kararı, 18 Temmuz'daki resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Kararda, tarihi gar binası ve üzerinde kurulu bulunduğu 3 bin 844 metrekare arazinin 2 yıl içinde özelleştirileceği belirtiliyor.
AKP Hükümeti, millete ait bütün varlıkları yandaşlarına peşkeş çekiyor. Bunu yaparken de yasa, yönetmelik, hak, hukuk tanımıyor.
Özelleştirme kararına konu olan tarihi gar binası Balıkesir için hem tarihi hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor. Şehrin göbeğinde tarihi bir bina ve 3 bin 844 metrekarelik arazi, birilerinin ağzını sulandırıyor.
Gar binasının tarihi önemi de Balıkesir için büyüktür. Çanakkale'de vatan savunmasına giden askerler, o tren istasyonunu kullanmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda da bağımsızlığa inanmış Türk askeri, yine o kaldırımlardan yürüyerek trene binmiş ve ülkeyi emperyalistlerden kurtarmıştır.
Tarihi gar binasıyla ilgili daha önce de çeşitli oyunlar gündeme gelmiş ve bz İşçi Partisi olarak bu oyunlara karşı durmuştuk. 2007'de tarihi gar binasındaki Fransızca tabelaya karşı eylemler yapmıştık. Atatürk'ün kaldırttığı mandacı tabelanın oraya tekrar konulmasına tepki göstermiştik. Gar binasının özelleştirilmesine karşı da Balıkesir'i ayağa kaldıracağız.
Değerli Balıkesirliler,
Özelleştirme politikalarıyla ülkemizin bütün milli ekonomik varlıkları talan edilmektedir. Balıkesir SEKA, Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Albayraklar'a satıldı. TEKEL'ler, Pektimler, Tüpraşlar yok pahasına peşkeş çekildi. Özelleştirme politikaları, en başından beri ülke ekonomisine darbe niteliği taşımaktadır. Özelleştirme aynı zamanda işsizliğin de önemli nedenlerinden birisidir.
Bütün Balıkesirlileri, tarihi garın özelleştirilme kararına tepki göstermeye çağırıyorum.
İŞÇİ PARTİSİ BALIKESİR İL BAŞKANI
KARTAL C.DEMİR