Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası olarak ortaklaşa düzenlenen geniş çaplı toplantıda, Bandırma´nın çözüm bekleyen öncelikli sorunları ve geleceği, düzenlenen çalıştayda tartışıldı.
Bandırma Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi düğün salonunda gerçekleşen toplantıya Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Özkan, Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Kaya, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Oda ve Borsanın meclis başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kamu ve özel kurum-kuruluş müdürleri ve temsilcileri, esnaf meslek odaları başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantıyı, ev sahibi olarak Bandırma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hayri Özden, ?hoş geldiniz? konuşmasıyla açtı.
Ardından, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, düşüncelerini açıkladı.
Bandırma´nın, Marmara Denizi kıyısında önemli bir limana sahip olup gelişen bir kent durumunda bulunduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Sezgin, şunları söyledi:
?Bandırma, ekonomisi, tarım ve tarıma dayalı sanayisinin öncelikli olmasıyla birlikte, kimya, makine sanayii konusunda da ülkemizin önemli kuruluşlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1/100 binlik plânlardan çıkardığımız sonuca göre de, yakın zamanlarda bir çoğuna da ev sahipliği yapacaktır. Bandırma, bir sanayi kenti olma yolunda hızla ilerlemektedir. Üniversitesi, limanı, lojistik merkez konumu, elektrik enerjisi üretimi yönünden avantajları ve diğer özellikleriyle bölgenin parlayan yıldızıdır. Bizler, yapılmayanları yapmak, ulaşılmayan hedeflere ulaşmak için çalışmalıyız. Fırsatları değerlendirmeliyiz. Çünkü, hiçbir fırsat anı, ?gelin, beni değerlendirin´ diye beklemez. Ustalık, yıldızın parladığı fırsat anını değerlendirmektir. Hızlı gelişmelere ayak uydurmak, dünyadaki gelişmeleri ve yenilikleri izleyebilmek için ne yazık ki bir kent politikamız yok. Kentimiz gelişiyor, büyüyor, üretiyor, vergi veriyor ama hak ettiğini alamıyor. Demek ki burada bir sorun ortaya çıkıyor. Bu sorunların aşılabilmesi, kentimizdeki eksiklerin giderilmesi için siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp birlikte olmak zorundayız. Büyük bir kent olmanın yolu, büyük bir aile olmaktan geçer. Dünyanın en önemli bilim adamlarından Eistein, ?Hayâl, bilimin ötesindedir´der. Güney Marmara coğrafyasında ekonomik, sosyal, kültürel bakımdan güçlü bir kent olmak bizim elimizde. Bu uzun bir süreç. Sabırla, birlikte başaracağımız işler var. Onları konuşmak için buradayız. Bu kentin dinamiklerini harekete geçirebiliriz. Rakamlarla büyük bir kent olmak yerine niteliklerimizi de geliştirmeliyiz. Eğitim kurumlarımızı başta üniversitemiz olmak üzere ülkemizin iyi eğitim veren kuruluşları arasında olmaları için çaba harcamalıyız. Marka kent olabilmek için örnek alacağımız kentler vardır. En önemli örnek de bence Eskişehir´dir. Bizim de kentimizde düşünmemiz gereken konulardan biri de Bandırma algısıdır. Kentimize gelen insanlar, yaşadıklarını, gördüklerini ve gözlemlerini gittikleri yerlerde ömür boyu anlatacaklardır. Bu anlatımlar, Bandırma´nın nasıl bir kent olduğunu ortaya koyacaktır. Bu kenti önemsiyoruz. Bu toprakların önemini çok iyi biliyoruz. Çünkü, üniversitemizin kuruluşu böyle toplantılar sonunda gelişti ve gerçekleşti. Bir Afrika atasözü, ?Hızlı gitmek istiyorsan yalnız, uzağa gitmek istiyorsan birlikte git´ der. Bandırma´nın birçok eksiği var. Bu eksikleri gidermenin yolu hep birlikte hareket etmek ve ?Bandırma Partili´ olmaktan geçer. Bandırma Ticaret Borsası olarak bu kenti önemsiyoruz. Şunu da unutmayalım ki, hiçbir şey ayağımıza gelmez. En azından iyi olan hiçbir şey. Her şeyi kendimiz almamız gerekir. Amacımız, kentimizde huzur içinde yaşamak, refah düzeyini artırmak, Bandırma´nın yükselmesini, zenginleşmesini sağlamaktır. Bunları gerçekleştirebiliriz. Yeter ki isteyelim.?
BAŞKAN MİRZA KONUŞUYOR
Ardından konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederken, ?Bandırma´mız, elinde bulundurduğu büyük potansiyele karşın bölgede ve ülkemizde hak ettiği yeri bugüne kadar alamadı. Bunun için hepimiz el ele vererek çaba harcamalıyız. Bandırma´nın geleceğinin parlak olacağına inancımı koruyorum? dedi.
REKTÖR ÖZDEMİR KONUŞUYOR
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de konuşmasına, bu toplantıların önemini vurgulayarak başladı. Üniversitenin kuruluşunun bir yılı aştığına işaret eden Özdemir, ?Son olarak YÖK´e yaptığımız üç yeni fakülte açma isteğimizden ikisine olumlu yanıt çıktı. ?Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi´ ile ?İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi´ açılması isteğimize onay verilerek, Bakanlar Kurulu onayına sunuldu. Hukuk Fakültesi isteğimiz ise şimdilik beklemeye alındı? dedi. Tıp Fakültesi açmak için de önümüzdeki günlerde YÖK´e başvuracaklarını belirten Özdemir, ?Yine önümüzdeki günlerde ?Ulusal Mastır Plânı Yarışması´ açacağız. Bu süreci de başlattık? diye konuştu.
Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, Bandırma´daki görevine kısa bir süre önce başlaması nedeniyle henüz kenti tanımadığını, bu toplantıda konuşulacakları çok iyi değerlendireceğini vurgularken, ?Ben de Bandırma ailesinin bir parçası olmak istiyorum? dedi. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak sürdü. Önder BALIKÇI