BANDIRMA BASININDAN ORTAK DEKLARASYON

BANDIRMA BASININDAN ORTAK DEKLARASYON

Basın kuruluşlarının her biri birer ticari işletmedir. Bir başkasının fikri, maddi ve manevi dayatması ile hareket etmesi söz konusu olamaz.

Geçtiğimiz hafta Marmara OSB’nin yüklenici firmalarından biri olan MRM Proje Müteahhitlik Yapı San. Ve Tic. AŞ. tarafından düzenlenen basın toplantısının ardından o gün yaşananları sosyal medyada ve internet sitelerinde yazılar yazan Ramazan Narin maniple ederek kaleme almıştır. 

Firmanın daveti üzerine yaklaşık 20 basın mensubu programa katılmıştır. Toplu fotoğraf çekimi sırasında Mimar Kemal Çevik, Narin’i yanına davet etmiş, gazetecilerin “Toplu olarak firma çalışanlarını çekelim” talebine rağmen Ramazan Narin fotoğraf karesinden çıkmama konusunda ısrarcı olmuş ve “Ben de OSB çalışanı sayılırım” demiştir. 

Bunun üzerine gazeteciler fotoğraf çekmeme kararı almış, ardından da Narin kadrajdan çıkmıştır. Böylelikle gazeteciler işlerine devam edebilmiştir. Fotoğraf çekiminin ardından Kemal Çevik gazetecileri odasına davet etmiş burada yanında bulunan zarfları gazetecilere tek tek uzatmıştır. 

Zarfların içinde bir miktar paranın olduğunun anlaşılması üzerine Kemal Çevik’e böyle bir davranışın doğru olmadığı, basınla çalışmak istiyorlarsa ve ihtiyaç duyuyorlarsa reklam veya ilan verebilecekleri söylenmiş. Bunun üzerine Kemal Çevik defalarca basından özür dilemiştir. 

Zarflardan bulunan miktarla ilan çıkılmasını istemiştir. Bunu 2-3 gazeteci kabul etmiştir. Burada Ramazan Narin de çoğunluğa uyarak tepkisini koymuş ancak sonradan yazdığı yazılarda yaşananları açık bir şekilde dile getirmeyerek basının zarf aldığı algısını oluşturma çabası içine girmiş, itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapmıştır. 

Basın kuruluşları birer ticari işletmedir. 

Tek gelir kaynağının ise ilan ve reklam geliri olduğunun bilinmesi isteriz. Bu ilan ve reklamlar Basın İlan Kurumu üzerinden sağlandığı gibi özel şirketler de basın kuruluşlarıyla anlaşarak reklam ve ilanlarını faturasını alarak yayınlayabilir. Basın kuruluşları da devlete vergilerini ödeyerek istihdam sağlar ve halkı haberdar ederek kamu görevini yerine getirir.  
Aşağıda adı yazan basın kuruluşları olarak bizler; gelinen noktada gazetecileri hedef alan, itibarsızlaştırmak amacıyla yaşanan olayları saptıran kişi ve kişilere karşı ortak tavır sergileyeceğiz. 

Her fırsatta davetlere ve basın toplantılarına katılıp gazeteci olmadığı halde nemalanan ve ardından da “Zarflandı, yemeklendi” gibi ifadelerle basını küçük düşürmeye çalışan Ramazan Narin’in katıldığı basın toplantılarına ve davetlere katılmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. 

Bandırma basını her zaman gazetecilik basın ahlak ilkelerine uyarak ve cevap hakkını taraflara sunarak kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edecektir.

Genç Fm de 
Bandırma Com
Banses Gazetesi

Bandırma Manşet  
Bandırma Ekspres

Marmara Televizyonu

Bandırma Şehir Gazetesi

Bandırma Yaşam Gazetesi

BANDIRMA VENÜS RADYO



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA BASININDAN ORTAK DEKLARASYON
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli