Bandırma Belediyesi anket düzenleyecek

Bandırma Belediyesi anket düzenleyecek

Bandırma Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Dursun Mirza, çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

Bandırma Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Dursun Mirza, çeşitli konular hakkında bilgi verdi.

Mirza, Bandırma’daki bir yayın organında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini Ankara’ya çağırdığı şeklinde çıkan haberin ise gerçek dışı olduğuna dikkati çekerek, “Bu yayın organı hakkımda zaman zaman gerçekle hiçbir ilgisi olmayan haberler yapıyor ve hep mahcup oluyor” dedi.

13-14-15 Haziran 2024 günlerinde gerçekleşen 33. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nde harcanan 9 milyon 300 bin liralık paranın sponsorlar tarafından karşılandığını belirtti.

Göreve geldikleri üç ay içinde belediyenin 200 milyon lira gelir elde edip, 168 milyon lira harcadığını belirten Mirza, “Çalışanlarımızın maaşlarını hiç aksatmadan ödedik. Ayrıca firmalara olan 32 milyon 630 bin liralık borçları da ödendi. Kreşlerimizde iyileştirmeler yaptık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Bandırma’nın 1/5 binlik planlarının hazırlanması konusunda ortaklaşa çalışmalarımız sürüyor. Yüzde 60’ı tamamlanan yurt binamızın eylül ayında açılacağını tahmin ediyoruz. Malta Deresi ile ilgili hazırlattığım rapor hakkında meclisimizin önümüzdeki toplantısında bilgi vereceğim” dedi.

Paşakent Mahallesi’nde, 20 yılı aşkın süredir tamamlanmayan Kültür Merkezi’nin, Bandırmalı bir müteahhide ihale edildiğini vurgulayan Mirza, “Bu binanın 1 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

BANDIRMA’NIN GELECEĞİ PROJESİ

Belediye olarak “Bandırma’nın geleceğini birlikte tasarlıyoruz” isimli bir çalışma başlattıklarını açıklayan Mirza, “Bandırma’nın geleceği için neler yapılması gerektiği konusunda elbette ki bizim projelerimiz var. Ama yapacağımız anketlerle bu konuda vatandaşlarımızın da düşüncelerini alacağız” dedi.  ÖNDER BALIKÇI