Bandırma Borsası’ndan Karadağ ziyareti

Bandırma Borsası’ndan Karadağ ziyareti

Bandırma Ticaret Borsası yönetimi ve üyelerinden oluşan heyet, Karadağ Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bandırma Ticaret Borsası yönetimi ve üyelerinden oluşan heyet, Karadağ Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Borsa Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan ve Başkan Yardımcısı Veysel Selvi, Yönetim Kurulu Üyeleri H. Onur eken ve Mustafa Çömez, Meclis Üyeleri Şevki Tan, Mümin Acar ve Ali Turan, Genel Sekreter Ertunç İşbay ile borsa üyelerinden oluşan heyet, Karadağ Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretlerde bulundular. 

Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan ve Ticaret Müşaviri Erdal Kocagözoğlu’nu ayrıca TürkCham Başkanı Burhan Genç’i ziyaret eden Borsa yöneticileri, iki ülke arasındaki ticari faaliyetler ve yatırım fırsatlarını konuştular. 

Bandırma Ticaret Borsası, Karadağ Cumhuriyeti ziyaretiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Lokomotif sektörün inşaat sektörü, Türkiye Cumhuriyeti ve Karadağ Cumhuriyeti arasında serbest ticaret anlaşması bulunuyor. Enerji sektöründe yapılacak yatırımlar öncelikli.

Türklerin, Karadağ Cumhuriyeti’nde 8 bin şirketinin faaliyet gösterdiğini, bunların faaliyet alanlarının liman işletmeciliğinden inşaat, enerji, hizmet sektöründen gıda tekstil gibi ticari faaliyetleri bulunduğunu öğrendik. 

Ülkedeki eğitim sistemi hakkında bilgiler edindik. Karadağ Cumhuriyeti’nin AB üyeliğinin sürdüğünü, bankacılık sistemi ile ilgili bilgiler aldık. Ülkede 11 banka bulunduğunu ve bunlardan birinin de Ziraat Bankası Karadağ olarak faaliyet gösterdiğini, ancak Karadağ Cumhuriyeti’ndeki bankacılık sisteminin dijital dönüşümünün tamamlanmadığını öğrendik.  Ülkeye yatırım için gelecek vatandaşlarımızın iyi bir fizibilite yapması gerektiği konusunda değerlendirmede bulunduk. Vergi oranlarını öğrendik. 

Yönetim Kurulu Başkanımız Can Ata Tan, borsamız faaliyetlerini anlatıp, ülkemizdeki tarımsal ticaretten bahsetti. Büyükelçi Barış Kalkavan ve Ticaret Müşaviri Erdal Kocagözoğlu’na ve Türk Cham Başkanı Burhan Genç’e ziyaret anısı olarak plâket verildi. Karadağ’da yatırım yapma konusunda niyeti olan üyelerimizin doğrudan bilgiye ulaşmaları konusunda yararlı bir iş gezisi oldu.” 



Anahtar Kelimeler: Bandırma Borsası’ Karadağ ziyareti
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli