Tarih: 27.11.2023 18:19

Bandırma Deprem'e hazır mı?

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart Mahalli seçimleri için Bağımsız Belediye Başkan adayı olan İsmail Ömür Aşık, kent beklentilerine yönelik yaptığı açıklamada Bandırma'nın ciddi bir afet planı olmadığına dikkat çekti ve;  "Olası bir Marmara Depremi öncesi Bandırma Deprem'e hazır mı? dedi.


Aşık, yaptığı yazılı açıklamada, "Fay hattı üzerine baktığımızda Bandırma'da risk bölgesi içerisinde görülüyor. Bu durum için halen devam eden çalışmalar var mı net bir bilgi söylemek mümkün değil.
Ancak Bandırma Belediye Başkanı seçildiğimiz taktirde Bandırma için öncelikli olmak üzere "Deprem eylem planı" hazırlayacağız.
Bandırma'da akademisyenlerden oluşan ve alanında uzman kişilerin bulunduğu  "Bilim Kurulu" 'nu kurarak çalışmalarımızı en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek bir deprem öncesinde yetersiz toplanma alanlarını artan nüfusumuz sebebi ile daha da artıracağız yeni toplanma alanları belirleyeceğiz.

Bandırma Belediyesi olarak ücretsiz yapı tarama testi gerçekleştireceğiz. Çıkan sonuçlar neticesinde gerekli önlemleri almak adına Bakanlık ile ilgili girişimlerde bulunacağız  

Bu değerlerin belirlenmesi için ofiste zemin ve depremsellik verilerinin tespit edilmesi, sahada ise;

-  Kolon sıvasının kaldırılarak beton yüzey sertliğini ölçmek amacıyla beton çekici okuması,

-  Kolon betonunun sıyrılarak donatı çapı ve korozyon belirlemesi,

-   Kolon-kiriş ve kat ölçüleri alınarak kat planının çıkarılması,

- Duvar tarama cihazı ile kolon-perde donatı aralıklarının belirlenmesi,

- Düzensizlik durumlarının ve bina dış ölçülerinin tespiti, işlemleri yaparak veri toplayacağız. Bu veriler bir algoritma ile analiz edilerek her bina için “deprem güvenlik oranı” tespit edeceğiz. Binada yapılan tespitlerden sonra durumuna göre oluşturulan ekipler ile, tamirat işlemlerini gerçekleştireceğiz."

                    İsmail Ömür AŞIK 
Bağımsız Bandırma Belediye Başkan Adayı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —