Tarih: 17.09.2024 15:17

Bandırma, kurtuluşunu kutladı

Facebook Twitter Linked-in

İlk etkinlik, cumhuriyet alanında, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlama töreni gerçekleşti. 

Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin ve Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın, araçla dolaşarak vatandaşların bayramını kutlamalarının ardından günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Belediye Başkanı Dursun Mirza yaptı. 17 Eylül’ün, Bandırma’nın tarihinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkati çekerek başlayan Mirza, şunları söyledi:

“Bandırma’mızın kurtuluşunu 1923’ten beri aynı coşkuyla kutluyoruz. 17 Eylül, Bandırma’nın en büyük bayramıdır. Kurtuluş, 19 Mayıs’tır, Mustafa Kemal’i Samsun’a götüren Bandırma Vapuru’dur. Sivas ve Erzurum kongreleridir. Kurtuluş, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyettir. Bu vatan kolay kurtulmadı. Bu cumhuriyet kolay kurulmadı. Bunun değerini bilmeliyiz. Bugün hâlâ büyük Atatürk’e saldırılar sürüyor. Ülkemizi bölmeye çalışanlar var ama asla başaramayacaklar. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Kuruluşumuzda emekleri geçen şehit ve gazilere, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mustafa Kemal’in askerlerine selam olsun. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

KAYMAKAM KONUŞUYOR

Kaymakam Engin Aksakal, 17 Eylül’ün, Bandırma’nın gurur günü olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün, bağımsızlığa sevdalı milletimizin zafer günüdür. Ülkemizin kurtuluşu Bandırma Vapuru’nun Samsun’a tarihi yolculuğu ile başlamıştır. Milli birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi Bandırma Vapuru’dur. Kurtuluş mücadelemizde şehit olanlara ve gazilerimize selam olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Milli Mücadele ile emperyalizme karşı tam bağımsızlık savaşı verilmiştir. Bugün, birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz gerekir. Millî birliğimizi ve değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bandırma’nın da ekonomik, kültürel ve kentleşme alanlarında daha da gelişerek büyüyeceğine inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

Ardından Şehit Mehmet Günenç Lisesi öğrencisi Muhammet Emin Yılmaz, “Bülbül”, aynı lise öğrencisi Yiğit Kayra Bayındır ise “Davet” isimli şiirleri seslendirdi.

Bandırma Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi’nin “Zeybek” oyunlarının sergilemesinin ardından Balıkesir Mühimmat Okulu ve Eğitim Bandosu’nun eşliğinde tören geçişi gerçekleşti.

Bu etkinliğin ardından, Ayyıldıztepe Son Kurşun Anıtı’nda tören yapıldı.   ÖNDER BALIKÇI

 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Ayyıldıztepe şehitlik anıtı programına katılan subaylarına teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —