Bandırma Müze Derneği, yeni atılımlar peşinde

Bandırma Müze Derneği, yeni atılımlar peşinde

   

Erdoğan Moralı`nın başkanlığındaki Bandırma Müze Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Bandırma`ya yeni bir müze daha kazandırmak istiyor.

Dernek Başkanı Moralı, 2003 yılında, devlet-millet işbirliği içinde, 3.500 metre karelik bir alanda Bandırma`ya kazandırdıkları arkeoloji müzesinin ardından şimdi de, ilçelerine bir etnografya müzesi armağan etmeye çalışacaklarını açıkladı.

Derneklerine, Bandırmalıların gösterdiği destekten memnun olduklarını vurgulayan Moralı, "En büyük dileğimiz, Bandırma`ya bağlı Ergili Köyü`nün Hisartepe mevkiinde yer alan Daskyleion ve Erdek`e bağlı Düzler Köyü sınırları içinde bulunan Kyzikos ören yerlerindeki kazıların sona ermesi ve arkeolojik değeri çok yüksek bu bölgelerin, turizme açılmasıdır" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 11.2 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.5 ° / 5.9 ° false
  • Pazar 11.7 ° / 4.2 ° Güneşli