Tarih: 15.08.2023 18:16

Bandırma, Ulusal Hızlı Tren Ağına Entegre Olacak

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: "Bandırma-Balıkesir-Manisa ve Eskişehir-Kütahya-Balıkesir güzergâhlarında sinyalizasyon ve elektrifikasyon işlerini bitirdik. Balıkesir’e Gökköy Lojistik Merkezini kazandırdık. Bu merkezi; yüklerin yurtiçi ve yurtdışına taşınacağı yeni adres yaptık. Balıkesir’i, Osmaneli- Bursa-Bandırma –Balıkesir Hızlı Tren Projesi ile hızlı tren çekirdek ağına katacak çalışmaları da başlattık."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Balıkesir’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Pençe Kilit Operasyonları kapsamında çıkan çatışmalarda şehit olan kahraman askerimize yüce Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Bakan Uraloğlu, “Balıkesir, Türkiye’nin Marmara ve Ege denizine açılan yeşil penceresidir. Ülkemizin sanayi açısından en gelişmiş iki bölgesini birbirine bağlayan konumu ile Güney Marmara’nın önemli merkezleri arasında da yer alıyor” dedi.

“Demiryollarımızın tamamını yeniledik. Ülkemizi Avrupa’da 6. dünyada 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi ülke konumuna yükselttik”

Bölgedeki demiryolu ve diğer ulaştırma yatırımları konusunda bilgi veren Uraloğlu şunları söyledi:

“Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik. 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Bin 714 kilometre olan otoyol ağımızı 3 bin 633 kilometreye ulaştırdık. Demiryollarımızın tamamını yeniledik. Ülkemizi Avrupa’da 6. dünyada 8. Yüksek Hızlı Tren işletmecisi ülke konumuna yükselttik. 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık. Havayolunu halkın yolu yaptık. İç hat uçuş nokta sayımızı 26’dan 57’ye, dış hat uçuş ağımızı, 130 ülkede 342 noktaya, 149 olan liman sayımızı 217’ye, 37 olan tersane sayımızı ise 84’e çıkardık. Bu örnekleri artırabilirim ama kısaca son 21 yılda ülkemiz; barajlarla, hastanelerle, üniversitelerle, fabrika ve organize sanayi bölgeleriyle, bölünmüş yollarla, köprü ve tünellerle, havalimanlarıyla bir baştan diğer başa yeniden imar edildi. Ve bu hizmet ve eserleri gören aziz milletimiz de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletine olan güvenini gösterdi” diye konuştu.

“Bandırma- Balıkesir’de Ulusal Hızlı Tren ağımıza entegre olacak”

Bakan Uraloğlu, Balıkesir karayolu ağını güçlendirdikleri gibi Balıkesir’in tüm demiryolu ağını da yenilediklerini kaydederek, “Bandırma-Balıkesir-Manisa ve Eskişehir-Kütahya-Balıkesir güzergahlarında sinyalizasyon ve elektrifikasyon işlerini bitirdik. 

Balıkesir’e Gökköy Lojistik Merkezini kazandırdık. Bu merkezi; otomobil, konteyner, mermer, sentetik malzemeler, kömür gibi sanayi ürünleri yanı sıra gıda maddesi olarak et, süt, kuru gıda gibi yüklerin yüklenip yurtiçi ve yurtdışına taşınacağı yeni adres yaptık. Balıkesir’i, Osmaneli- Bursa-Bandırma –Balıkesir Hızlı Tren Projesi ile hızlı tren çekirdek ağına katacak çalışmaları da başlattık. 2018 tarihinde TCDD tarafından ihalesi gerçekleştirilen Bursa-Yenişehir arası 56 kilometre demiryolu üstyapısı ile Yenişehir-Osmaneli arası 50 kilometre hem altyapı hem üstyapısını içeren projemizin kapsamını genişlettik. 

2020 yılında gerçekleştirdiğimiz ikinci bir ihale ile 95 kilometre uzunluğundaki Bandırma-Bursa arasının hem altyapı hem de üstyapısını da ekledik. Tamamlandığında Balıkesir de Ulusal Hızlı Tren ağımıza entegre olarak İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Yozgat, Sivas illerimize bağlanacak. Balıkesirleri layık olduğu yere göklere çıkardık. Hem Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nın hem de Balıkesir Merkez Havalimanı’nın terminal binalarını yeniledik. Koca Seyit Havalimanımızın yolcu kapasitesini 3 milyona, merkez havalimanımızın kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardık. Koca Seyit Havalimanımızın 2003 yılında 3 bin 567 olan yolcu trafiği, 2022 yılında 221 binin üzerine çıktı” diye konuştu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —