Tarih: 15.03.2017 22:37

Bandırma´da yakalandılar

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan´a gitmek isterken Bandırma´da yakalandılar

 Bandırma kent girişinde yol kontrolü yapan Bandırma emniyet güçleri, yasa dışı yollarla Yunanistan´a kaçmak için Çanakkale yönüne giden 4 ve 6 yaşlarında iki çocuk, sekiz kadın ve 38 erkek olmak üzere toplam 48 göçmeni yol uygulaması sırasında yakaladı.

/resimler/2017-3/15/2241183886726.jpg

Afganistan, Suriye, Irak, Gine, Fas, Kamerun ve Elitre uyruklu göçmenlerin, kişi başına 3 bin ila 5 bin Avro verip Çanakkale üzerinden Yunanistan´a deniz yoluyla kaçmak istedikleri belirlendi.

 Göçmenler, Bandırma Emniyet Müdürlüğü´nde gözlem altına alınarak kimlik kontrolünden geçirildi. Yiyecek ve içecek gibi her çeşit ihtiyaçları karşılanan göçmenler, İl Göç İdaresi´nin talimatıyla serbest kaldı. Mülteci durumunda olan Suriyeliler serbest bırakılırken, diğer uyruklu ve ülkeye yasadışı yollardan giren kişilere, Türkiye´yi 15 gün içinde terk etmeleri için tebligat yapılarak bırakıldı. Organizatör oldukları belirlenen dört kişi ve bir otobüs şoförü gözaltına alındı. ?İnsan ticareti ? yapmak suçundan mahkemeye çıkarılan beş kişiden, üç organizatör ve otobüs şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi. İnsan kaçakçılığında kullanılan bir otobüs ve öncü araç olarak kullanılan otomobil bağlandı.  Önder BALIKÇI

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —