Tarih: 21.10.2024 18:20

Bandırma’da 90 bin kayıtlı işsiz

Facebook Twitter Linked-in

İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Gündoğan, Bandırma’da kuruma bağlı 90 bin kayıtlı işsiz olduğunu, bunlardan 70 bininin pasif işsiz konumunda bulunduğunu belirtti. Bandırma’da aktif işsiz konumunda 14 bin dolayında kişinin bulunduğuna işaret eden Gündoğan, şunları söyledi:

“Kurumumuza iş başvurusunda gerek bizzat gelerek, gerekse internetten  başvuru yapılabilir. Kurumlar en çok kalifiye eleman arıyor. Bu arada beyaz et sektörü ve tavukhaneler ile büyük market zincirleri de özellikle kasiyer olarak çalışacak eleman arıyor. Şu anda Bandırma ve yöresinde yaklaşık 2 bin dolayında yabancı uyruklu çalışan var. Gelecek dönemde bu sayı 20 bine ulaşabilir. Örneğin, Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nde, çalışan sayısının uzun vadede 100 bini aşacağı düşünülürse, Bandırma ve yöresinden çalışan sayısı yetersiz kalacağından bu sayı daha da artabilir.”

Bandırma’daki şirket ve kuruluşlarda halen İŞKUR’a bağlı 15 iş danışmanının bulunduğunu belirten Gündoğan, kurumun bünyesinde ise 10 memurun görev yaptığını açıkladı.     ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —