Tarih: 08.07.2024 18:29

Bandırma’da kültür ve sanatın adresi “Antik Sanat Evi”

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma’da kültür ve sanat hizmeti veren “Antik Sanat Evi” ilgi görüyor.

Atölyenin sahibi Elif Didem Çidem, şu bilgiyi verdi:

“1973 yılında, Eskişehir’de doğdum. 1990-1991 eğitim-öğretim yılında, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nden mezun oldum. Ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi ‘Çalışma Ekonomisi Bölümü’nü bitirdim. 20 yılı Yapı ve Kredi Bankası, 1 yılı ise İNG Bank olmak üzere 21 yıl bankacılık yaptım. Daha sonra sanat ve kültür alanında çalışmaya karar verdim. 9,5 yıl süreyle atölyesinde çalıştığım Necla Kozaklı’nın desteğini hiç unutamam. Ardından bu atölyeyi de Necla Hanım’dan devraldım. 2,5 yıldan beri de kendi atölyemde çalışıyorum.”

Ham ahşap ürünlerini boyalarla sanatsal bir duruma getirerek işleyip sattıklarını, hediyelik eşyalar ürettiklerini belirten Çidem, şunları söyledi:

“Halk Eğitim Merkezi’nin ‘usta öğretici’ belgesine sahibim. Atölyemde çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde öğrencilere resim dersleri veriyorum. Derslere özellikle ev hanımları ilgi gösteriyor. Resim yapmak insanı dinlendiriyor ve huzur veriyor. Bu dersler, katılanlar için bir çeşit terapi niteliği de taşıyor.”

SİYASETE İLGİ

Halen Bandırma Belediye Meclisi’nde CHP üyesi olarak görev yapan Elif Didem Çidem, şunları aktardı:

“Belediye Başkanımız Dursun Mirza ile yıllardır tanışıyorum. Dursun Başkan, 31 Mart yerel seçimi öncesinde beni meclis kadrosuna almak için teklif yaparken, ‘Senin, siyasette başarılı olacağını düşünüyorum’ dedi. Ben de teşekkür ederek teklifi kabul ettim. Halen meclis üyeliğimin yanı sıra belediyenin ‘Plan-Bütçe Komisyonu’ ve ‘Kültür-Sanat Komisyonu’nda görev yapıyorum. Ayrıca Bandırma Belediyesi’ni ‘Sağlıklı Kentler Birliği’nde üye olarak temsil ediyorum.”

“HAYAT” VE “MONET” YANIBAŞINDA

Elif Didem Çidem, tam bir hayvan sever.

İşyerinde beslediği iki kedi var: “Hayat” ve “Monet”…

Her iki kediyle yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Çidem, duygularını şöyle dile getirdi:

“Her ikisi de sokak kedisiydi. ‘Hayat’ın iki gözü de görmüyordu. Yanıma aldım. Şu anda 9 aylık. ‘Monet’i ise 1,5 aylıkken sokakta bulduğumda mantar hastalığı nedeniyle neredeyse ölmek üzereydi. Kimse iyileşeceğine inanmadı ama iyileşti ve şu anda 1 yaşında. Hayvan severlere sesleniyorum. Petshop’lardan parayla sakın cins kedi-köpek almayın. Sokakta yaşamaya çalışan hayvanları yanınıza alarak onları sokaktan kurtarın. Çünkü sokaktaki bu canlar, çok zor koşullarda yaşamaya çalışıyor.”  Önder Balıkçı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —