Tarih: 23.09.2024 22:35

Bandırmalı Burcuoğlu, “Bandırma Kitap Günleri”ndeydi

Facebook Twitter Linked-in

Konuşmasına, Bandırma’nın eski avukatlarından M. Vedat Burcuoğlu’nun torunu olduğunu, çocukluğunun Bandırma ve Erdek anılarını unutamadığını vurgulayarak başlayan Burcuoğlu, filme de çekilen “Kocan Kadar Konuş” ve “Kocan Kadar Konuş-Diriliş” kitaplarını nasıl yazdığını anlattı.

Edebiyata küçük yaşlardan beri ilgi duyduğunu vurgulayan Burcuoğlu, şunları söyledi:

“Dedem Vedat Burcuoğlu da edebiyata çok meraklıydı. Bana 1993 yılı basımı olan Sabahattin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ isimli kitabını armağan ettiğinde bir solukta okumuştum. ‘Kocan Kadar Konuş’ kitabını, bir yayınevinin isteği üzerine 1 ayda yazdım. Ancak bu yayınevi, daha sonra kitabımı basmaktan vazgeçti. Artık umudumu kesmiştim ki, yaklaşık 1,5 yıl sonra yeniden kitabımı yayınlayacaklarını bildirdiler ve kitap yayınlandıktan sonra ses getirdi. Bir film şirketi kitabımı filme çekmeye karar verdiğinde bir rüyada yaşar gibiydim. ‘Kocan Kadar Konuş’ kitaplarımın ikisi de filme çekildi. Daha sonra 2015 yılında, Erdek’te bulunduğum sırada ‘Şekerpare’yi yazdım. Yani bu kitabım Erdek’te yoğruldu. Ardından ‘Çevrim Dışı Aşk’, ‘Süreyya Kuaför Salonu’ve ‘Aşk Satar’ isimli kitaplarımı kaleme aldım. 7 yılda 7 kitap yazdım. Tabii ki Oğlak burcunun verdiği güçle.”

Halen yeni kitap çalışmaları, senaryolar, film hikâyeleri kaleme aldığını belirten Burcuoğlu, 5,5 yaşında bir oğlu bulunduğunu vurguladıktan sonra izleyenlerin sorularını da yanıtladı. Çeşitli dergilere seyahat yazıları da yazdığına işaret eden Burcuoğlu, “Oğlak burcuyum. Bu burçtan olanlar çok çalışmalarıyla dikkati çeker. Ben de dünyaya çalışmak için gelmişim” dedi.

Söyleşinin ardından Burcuoğlu’un plaketini veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, “Sizi Bandırma’da görmekten büyük mutluluk duyduk. Dedeniz Vedat Burcuoğlu’da CHP Bandırma ilçe örgütünün ilk başkanıydı. Fotoğrafı da halen CHP İlçe binamızda, en başta bulunuyor” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —