Tarih: 17.09.2024 01:54

Bandırmalı profesörden Bandırma anıları

Facebook Twitter Linked-in

40 yıldan beri ABD’nin Kaliforniya kentinde yaşayan jeoloji, jeofizik ve yer bilimci, 1941 doğumlu Prof. Dr. Nazikoğlu, 17 Eylül İlkokulu, Bandırma Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nin ilk mezunları arasında yer aldığını, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olduğunu, 1973-1976 yılları arasında Etibank ve Eti Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirti.

Maden aramalarının çevreye zarar vermeden yapılması gerektiğine işaret eden Nazikoğlu, “Türkiye gibi Bandırma da deprem riski taşıyor. Ancak Türkiye’de ‘deprem cazgırları’ da çok fazla. Konuya bilimsel bir şekilde yaklaşılarak tabii ki depremle ilgili her çeşit önlem alınmalı” dedi. 

Eski Bandırma’nın nostaljik açıdan çok güzel bir kent olduğuna işaret eden Nazikoğlu, Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde okuduğu yıllarda çok değerli öğretmenlerden eğitim-öğretim gördüklerini, bunlar arasında ilk aklına gelen isimlerin Sabahat Taşan, Münevver Yardımsever, Avni Demiralay, Mehmet Akbaş(Koç Mehmet) ve Kemal Yücel(Faso Kemal) olduğunu sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —