Bandırma’nın ilk tarih dergisi görücüye çıktı

Bandırma’nın ilk tarih dergisi görücüye çıktı

Bandırma’nın ilk tarih dergisi bir toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Av. Serdar Polat yaptı. Polat, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, okullardaki hijyen sorununa dikkati çekerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştirdi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş da konuşmasında, bu dergiden elde edilecek gelirin, üniversite ve lise öğrencilerine verdikleri burslar için kullanılacağını belirtti. Yeşiltaş, geçen yıl 9’u lise öğrencisi olmak üzere 62 öğrenciye burs verdiklerini aktardı. ADD Şube Başkanı Yeşiltaş, “Geçen yıl, 9 lise öğrencisine aylık 350 lira, üniversite öğrencilerine ise 500 lira vermiştik. Bu yıl üniversite öğrencilerine vereceğimiz bursu ise 1500 liraya yükselttik. Bursumuza destek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği Tarih Kulübü Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi tarafından Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezi’nde yapılan düzenlenen toplantıda, Tarih Dergisi’nin ilk sayısının editörlüklerini yapıp dergide yazıları bulunan Tarih Öğretmeni Hakan Çağatay ve Tarih Araştırmacısı Sema Odacıl ve derginin diğer yazarları Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Tarih Öğretmeni Enver Ayaz, Tarihçi-Yazar Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu ve Tarih Öğretmeni Derya Çağatay, yazıları hakkında bilgiler verdiler.

Prof. Dr. Karayaman, “Bandırma’nın kimliğinin oluşmasında tarih çok önem taşıyor. Bundan sonraki aşamalarda Bandırma’ya Kent arşivi ve kent müzesi kazandırmalıyız” dedi. 

Konuşmaların ardından dergide emeği geçenlere teşekkür belgeleri Belediye Meclis Üyesi Vedat Demir, Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği Başkanı Av. Serdar Polat ve ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş tarafından verildi.

Kitabın yazarları daha sonra geliri ADD Bandırma Şubesi burs fonuna aktarılmak üzere dergiyi imzaladılar.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false