BANGİAD’dan Cumhuriyet balosu

BANGİAD’dan Cumhuriyet balosu

Bandırma Genç İş İnsanları Derneği’nin(BANGİAD) 100. Yıl Cumhuriyet Balosu coşkulu geçti.

Geceye Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çolak ve Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz ile kalabalık bir topluluk katıldı.

BANGİAD’ın tanıtım filminin gösterilmesinin ardından dernek başkanı Kürşat İpek yaptı.

İpek, Bandırma ve Türkiye’nin daha güzel yarınları için inanç ve umutla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Ardından, Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(GÜNMARSİFED) Başkanı Funda Seçil Dedeoğlu konuştu. Dedeoğlu, Türkiye’nin, çağın gerektirdiği dönüşümü doğru okuması gerektiğinin altını çizerek, “Özgürlük ve ilerleme mücadelesi hiç bitmez. Cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlerimizi yeniden parlatmalıyız” dedi.

Ege Genç İş İnsanları Federasyonu(EGİFED) Başkanı Aydın Buğra İlter, cumhuriyetin temel değerlerinin korunması için çaba harcanması gerektiğine işaret ederek, “Atatürk’ün hedeflerine bağlı kalmalıyız. Hukuk, temel hak ve özgürlüklerimiz, cumhuriyetimizin de temel niteliklerini oluşturmaktadır. Yaşasın cumhuriyet, ilelebet cumhuriyet” diye konuştu.

Türk İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, cumhuriyetin, ülkemizin kalkınmasının temel taşı olduğuna dikkati çekerek, “Atatürk de cumhuriyet için ‘En büyük eserim’ demişti. TÜRKONFED olarak biz de ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma’nın büyük potansiyele sahip bir yer olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bandırma, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, Atatürk’ün kentidir. Yaşayan, cıvıl cıvıl bir kentimiz var. Cumhuriyet olmasa bizler de burada olamazdık. Bugün ülkemizde halen Atatürk’ün adını anmak istemeyenler olsa da bu cumhuriyet, Atatürk cumhuriyeti Türk Milleti’nin yüreğine yerleşmiştir. Demokrasinin, hukukun olmadığı yerde ekonomi de olmaz. Cumhuriyetimizi taçlandırmamız gerekir. Bunu gerçekleştirmek için de az bir yolumuz kaldı. Genç iş insanlarına güveniyorum. Hem Türkiye’nin hem de Bandırma’nın önünün açık olduğuna inanıyorum.” 

Ardından gecenin ana sponsoru Onur Oğuz ve BANGİAD’ın kurucu başkanı İsmail Çoban da konuştular. 

Gizem Kılınç Kuruoğlu’nun yazdığı “Bir Kentin Öncüleri” isimli kitabın da tanıtıldığı gecede konuşmacılara ve derneğe katkıda bulunanlara plaketleri verildi.

Gecede, Lima Orkestrası Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken, Atatürk gösterimi ve vals gösterisi ilgi gördü.  ÖNDER BALIKÇI.



Anahtar Kelimeler: BANGİAD’ Cumhuriyet balosu
  • Salı 19.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 9.5 ° Güneşli