Tarih: 08.09.2024 12:14

BANÜ-Teknokent onay aldı

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (BANÜ-Teknokent) Kararı Resmî Gazete’de Yayımlandı.


Resmî Gazete’nin 7 Eylül 2024 tarihli ve 32665 sayılı nüshasında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; ekli kroki ve listede sınır ve koordinatları belirtilen alan, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun 4’üncü maddesi gereğince “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” olması resmîleşti.

BANÜ - Teknokent (B17Tk), otomotiv, enerji, makine ve yüksek teknoloji gibi birçok farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge çalışmalarını artırmayı ve daha yüksek katma değerli ürünler üretmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca Teknokentimiz; bölgenin ticari, sanayi, imalat ve tarım altyapısına Ar-Ge desteği sunarak bu alanlardaki gelişim ve yenilikçiliği destekleyecektir.

Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliğini geliştirmesi, akademik bilginin sanayiye aktarılması, böylece yüksek teknolojili, inovatif ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimini sağlaması ve nihayetinde bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunması beklenilen Teknokentimizin; Üniversitemize, paydaşlarımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —